Δήμος Κατερίνης: Τα μπάζα δεν είναι αστικά απορρίμματα

430

Την προσοχή των δημοτών, στο τι ρίχνουν στους αστικούς κάδους απορριμμάτων καθώς και στους κάδους ανακύκλωσης, εφιστά η Αντιδημαρχία Καθαριότητας του Δ.Κατερίνης. Η επισήμανση αυτή γίνεται με αφορμή περιστατικά που, κατά καιρούς, έχουν σημειωθεί σε διάφορα σημεία της πόλης και της περιφέρειας του Δήμου.

Συγκεκριμένα, πρόσφατα υπήρξαν διαμαρτυρίες που αφορούσαν π.χ. κάδο με μπάζα, στην Καλλιθέα, επί της οδού Δράμας (βλ. φωτογραφίες), με αποτέλεσμα να αρνηθούν οι υπάλληλοι καθαριότητας να τον αδειάσουν στο απορριμματοφόρο.

«Καλώς έπραξαν οι υπάλληλοι και δεν άδειασαν τον κάδο στο απορριμματοφόρο», διαβεβαιώνει ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Δ.Κατερίνης, Γιώργος Κυριακίδης, και εξηγεί ότι «είναι επικίνδυνο να ρίχνονται μπάζα ή άλλα σκληρά αντικείμενα (σίδερα κλπ.) σε απορριμματοφόρα, επειδή μπορεί να προκληθούν σοβαρά προβλήματα στην πρέσα όταν αυτή θα συμπιέσει τούβλα, τσιμέντα, τσιμεντόλιθους και άλλα οικοδομικά υλικά. Επίσης, τέτοιου είδους υλικά δεν γίνονται δεκτά για διαχείριση, ταφή κλπ.».

Ο κ. Κυριακίδης υπενθυμίζει ότι στην Πιερία υπάρχουν εταιρίες που συλλέγουν και διαχειρίζονται μπάζα και γενικά κάποια αντικείμενα τα οποία δεν θεωρούνται αστικά απορρίμματα. Καλεί δε τους δημότες να επικοινωνούν με τις εταιρίες αυτές και να συνεννοούνται για την περισυλλογή τέτοιων αντικειμένων.

Επιπλέον, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας καλεί τους δημότες που ρίχνουν αντικείμενα σε κάδους ανακύκλωσης, να προσέχουν ώστε, α) να μην πετούν μη ανακυκλώσιμα υλικά (σκουπίδια), αλλά και β) να μην πετούν εκεί οποιαδήποτε ανακυκλώσιμα υλικά αλλά να ρίχνουν εκεί συγκεκριμένες ανακυκλώσιμες συσκευασίες που αποτυπώνονται έξω και μπροστά από τους κάδους ανακύκλωσης.