«Όχι μάσκες στα σχολεία»: Ξυλοδαρμός εκπαιδευτικού στην Κρήτη από γονέα

366
Το περιστατικό ξυλοδαρμού εκπαιδευτικού από γονέα στην είσοδο του 2ου Γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου των Χανίων καταγγέλλει ο σύλλογος διδασκόντων

Σε μια αδιανόητη καταγγελία προβαίνει ο σύλλογος διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου, στα Χανιά.

Ο εκπαιδευτικός που ήταν στην είσοδο του σχολείου ζήτησε από τον γονέα να φορέσει μάσκα το παιδί, εκείνος αρνήθηκε και χωρίς άλλη κουβέντα επιτέθηκε στον καθηγητή με αποτέλεσμα ο εκπαιδευτικός να καταλήξει στο νοσοκομείο.

Αναλυτικά:“Ο Σύλλογος διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου σήμερα 14/09/2020 καταγγέλει και καταδικάζει την αναίτια και  βίαιη σωματική και λεκτική επίθεση γονέα εναντίον συναδέλφου του σχολείου μας, η οποία έλαβε χώρα στον αύλειο χώρο κατά την προσέλευση των μαθητών για τον αγιασμό.

Συνεπεία του άνωθεν συμβάντος, ο συνάδελφος μετέβη στο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Το γεγονός συνέβη λόγω της άρνησης του γονέα να συμμορφωθεί προς τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου μας δε θα ανεχθεί τέτοιες βίαιες συμπεριφορές και θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να προστατέψει τα μέλη του με κάθε νόμιμο και δίκαιο μέσο”.