Χαιρετισμός της Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας

356

Αγαπητοί μαθητές, μαθήτριες, συνάδελφοι, γονείς

Όπως κάθε χρόνο έτσι και σήμερα  ξεκινά μια νέα σχολική χρονιά γεμάτη στόχους, προσδοκίες , ελπίδες, προκλήσεις και όνειρα. Μια χρονιά όμως που ξεκινά κάτω από ιδιαίτερες και πρωτόγνωρες συνθήκες . Μια νέα πραγματικότητα ανοίγεται μπροστά μας στην οποία καλούμαστε και πρέπει να προσαρμοστούμε.  Στο χέρι μας είναι να μετατρέψουμε αυτή τη δύσκολη συγκυρία σε ευκαιρία να αποκτήσουμε πλούσιες γνώσεις , πολύτιμες εμπειρίες και χρήσιμες δεξιότητες.

Κάθε καινούριο ξεκίνημα συνοδεύεται από ελπίδες και προσδοκίες, αλλά και από εύλογες ανησυχίες και φόβους. Ιδιαίτερα για εσάς, τους μαθητές και τις μαθήτριες, που το σχολείο αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής σας, αφού συνδέεται όχι μόνο με την καθημερινότητά σας, αλλά και με τα όνειρά σας για το μέλλον, είναι φυσικό η πρώτη μέρα του σχολικού έτους να είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Στη δύσκολη αυτή περίοδο , το σχολείο μπορεί και πρέπει να αποτελέσει χώρο προόδου και ελπίδας. Να στεγάσει όνειρα , προοπτικές  και να θέσει γερές βάσεις για την εκπλήρωση τους. Κοινός στόχος όλων μας,  είναι να διαμορφώσουμε ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον ποιοτικό και συνεργατικό, που να εξασφαλίζει στους νέους μας, όλες τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες να ικανοποιήσουν τα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους, αλλά και να ενταχθούν ομαλά και επιτυχημένα στον απαιτητικό κόσμο των ενηλίκων.

Η παιδεία αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αγαθά για τον πολίτη και οι μαθητές  πρέπει να εκμεταλλευτούν, με την στήριξη των γονιών τους αλλά και των δασκάλων τους, κάθε ευκαιρία που τους παρέχεται για μάθηση. Γιατί η ουσιαστική μάθηση και η γνώση αποτελούν το κατάλληλο εφαλτήριο για την δημιουργία ενός ολοκληρωμένου πολίτη και μιας δίκαιης κοινωνίας προόδου.

Είμαι σίγουρη ότι οι εκπαιδευτικοί για άλλη μια φορά θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και θα αποτελέσουμε σημείο  αναφοράς και έμπνευσης για τους μαθητές που αναμφίβολα επηρεάζονται  από τη δύσκολη συγκυρία που όλοι βιώνουμε.

Με αυτές τις σκέψεις εύχομαι σε όλες και όλους, τόσο στους μαθητές και τις μαθήτριες, όσο και στους συναδέλφους  εκπαιδευτικούς, που για ακόμη μία χρονιά  μέσα σε αντίξοες συνθήκες   ετοιμάζονται να προσφέρουν τη γνώση, την εμπειρία, αλλά και την ευαισθησία τους στα παιδιά μας,     μια γόνιμη  και δημιουργική σχολική χρόνια!