Κιλκίς: Πορεία ενάντια στη χρήση μάσκας στα σχολεία – “Όχι φίμωτρο στα παιδιά μας”

497

Συγκέντρωση και πορεία ενάντια στη χρήση μάσκας στα σχολεία, πραγματοποίησαν γονείς με τα παιδιά τους, για δεύτερη Κυριακή, στο Κιλκίς. Η κινητοποίηση έγινε το πρωί της Κυριακής και ήταν πιο μαζική και καλύτερα οργανωμένη, με πλακάτ, πανό, συνθήματα και ντουντούκες.

Το κάλεσμα για τη συγκέντρωση έγινε κυρίως μέσω του διαδικτύου. Τελικά συγκεντρώθηκαν περίπου 180 άτομα στην πλατεία Ειρήνης και πραγματοποίησαν πορεία μέσω της 21ης Ιουνίου μέχρι το Δημαρχείο και από εκεί μέσω της οδού Θεσσαλονίκης κατέληξαν και πάλι στην πλατεία Ειρήνης.

Τα κεντρικά συνθήματά τους ήταν: «Όχι φίμωτρο στα παιδιά μας», «Όχι μάσκα στα σχολεία, θέλουμε Ελευθερία», «Όχι τεστ στα παιδιά μας», «Κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας», «Όχι στην αρπαγή των παιδιών μας», «Αν υπάρχει πανδημία, κλείνουν όλα τα σχολεία».

Στο κλείσιμο της διαμαρτυρίας, μέσα στην πλατεία Ειρήνης, οι συγκεντρωμένοι έψαλαν τον εθνικό ύμνο, κι ένα 6χρονο παιδί έψαλε το «Πιστεύω».

Σε όλη τη διαδρομή της πορείας μέσα στο κέντρο του Κιλκίς οι διαμαρτυρόμενοι «συνοδεύονταν» από αστυνομικά αυτοκίνητα και μηχανές, αλλά δεν υπήρξε παρέμβαση της αστυνομίας, ούτε πρόστιμο για τα περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας.

Πηγή: eidisis.gr