Δείγματα από 55 μαθητές πήρε ο ΕΟΔΥ – Ανησυχία για το κορονο-πάρτι

176

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της δειγματοληψίας από τον ΕΟΔΥ στους μαθητές και τις μαθήτριες στη Λαμία.

Μέχρι το βράδυ της Δευτέρας θα έχει μπει τέλος στην αγωνία των γονιών και των παιδιών, που άμεσα ή έμμεσα είχαν επαφές με τα δύο θετικά κρούσματα που εντοπίστηκαν στη Λαμία μετά το πάρτι του Σαββάτου (5/9).

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έφτασε νωρίς το πρωί στο νοσοκομείο της Λαμίας και στον ειδικό χώρο που είχε διαμορφωθεί στο “Πέτρινο” πήραν επίχρισμα συνολικά από 55 μαθητές και μαθήτριες. Τα αποτελέσματα θα βγουν μέχρι το βράδυ της Δευτέρας. Εάν βρεθούν κάποια θετικά κρούσματα τότε η ιχνηλάτηση θα προχωρήσει και στις οικογένειες αυτών.

Να διευκρινίσουμε ότι ο αριθμός των παιδιών που συμμετείχαν στο πάρτι είναι πολύ μικρότερος, ωστόσο οι τοπικές Υγειονομικές Αρχές από την ιχνηλάτηση που έκαναν δημιούργησαν δυο λίστες, που τελικά φτάνουν τα 55 άτομα, τα οποία άμεσα ή έμμεσα είχαν επαφή με τα παιδιά που βρέθηκαν θετικά.

Ένα πολύ θετικό στοιχείο είναι οι γονείς της μαθήτριας, που έκανε το πάρτι, έκαναν τεστ κορωνοϊού και βγήκε αρνητικό και για τους δύο, όπως επίσης αρνητικοί στον ιό είναι και οι γονείς των δύο παιδιών που βρέθηκαν θετικά.

lamiareport.gr