Τσεκ των 1.200 δολαρίων με την υπογραφή του Τραμπ λαμβάνουν Βολιώτες (φωτο)

826

Επιταγές των 1.200 δολαρίων, που φέρουν την υπογραφή του Ντόναλντ Τραμπ και της αμερικανικής κυβέρνησης, λαμβάνουν ο ένας μετά τον άλλον Βολιώτες, ως βοήθημα για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών από την πανδημία του κορονοϊού!

Καλώς ήρθε το δολάριο!

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της τοπικής εφημερίδας του Βόλου «Ταχυδρόμος», ο ένας μετά τον άλλον, Βολιώτες λαμβάνουν ως βοήθημα για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών από την πανδημία του κορονοϊού επιταγές των 1.200 δολαρίων, που φέρουν την υπογραφή του Ντόναλντ Τραμπ και της αμερικανικής κυβέρνησης!

Ήδη από τα τέλη Μαρτίου, στο πλαίσιο του μεγαλύτερου πακέτου διάσωσης στην αμερικανική ιστορία, η κυβέρνηση Τραμπ έστειλε αυτά τα βοηθήματα σε οικογένειες με ετήσιο εισόδημα έως και 75.000 δολάρια και των 2.400 δολαρίων σε ζευγάρια εργαζομένων με διπλάσιο ετήσιο εισόδημα.

Κάποιες από αυτές τις επιταγές, λοιπόν, έφτασαν από την άλλη άκρη της Γης και στον Βόλο, δίνοντας οικονομική ανάσα στους παραλήπτες τους.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός 72χρονου, του Ν.Π., που έλαβε την επιταγή του πριν από λίγες μέρες μέσω των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Ο φάκελος στον οποίο εσωκλειόταν το τσεκ είχε το ονοματεπώνυμο και τη διεύθυνση κατοικίας του, ενώ ως αποστολέας εμφανιζόταν η αρμόδια διεύθυνση του αντίστοιχου υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ.

Επιταγή και μάλιστα… διπλή!

Ο 72χρονος άνοιξε τον φάκελο και βρήκε μέσα διπλή επιταγή, μία δική του και μία της συζύγου του. Πρόκειται για επιταγές ύψους 1.200 δολαρίων, που φέρουν την υπογραφή του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, και οι οποίες στάλθηκαν σε όλους τους Αμερικανούς πολίτες, και όχι μόνο, ως βοήθημα για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών του κορονοϊού.

Επειδή ίσως σας φαίνεται παράξενο -και για να μην μπείτε στη διαδικασία να περιμένετε και εσείς το τσεκ εξ Αμερικής- όχι, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν τρελάθηκε και άρχισε να μοιράζει χρήματα σε ολόκληρο τον κόσμο. Η αποστολή των επιταγών γίνεται σε πολίτες εκτός Αμερικής μέσω του αριθμού κοινωνικής ασφάλισης (του αντίστοιχου ΑΜΚΑ δηλαδή) για όσους εργάστηκαν έστω και για λίγα χρόνια στην αμερικανική ήπειρο! Ακόμη και δεκαετίες πριν!

Παίρνει και σύνταξη κάθε μήνα

Σύμφωνα με τον Ν.Π., για παράδειγμα, ο ίδιος πήγε στην Αμερική το 1970, προκειμένου να εργαστεί σε θέση που του εξασφάλισε ο αδερφός του που ήταν οικονομικός μετανάστης στις ΗΠΑ σε εταιρεία αλουμινίου. Δέκα χρόνια διέμεινε και εργάστηκε στην Αμερική. Εκεί γνώρισε τη σύζυγό του, που έλκει την καταγωγή της από την Κάλυμνο, παντρεύτηκαν και απέκτησαν το πρώτο τους παιδί. Επέστρεψαν στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στον Βόλο, όπου έκαναν και δεύτερο παιδί.

Η οικογένεια διαμένει από τα τέλη του 1979 αρχές 1980 στον Βόλο, αλλά η δεκαετία της εργασιακής τους ζωής στις ΗΠΑ δεν σβήστηκε από τα προγράμματα τήρησης αρχείων των αμερικανικών αρχών. Μάλιστα, ο Ν.Π. είπε στον «Ταχυδρόμο» πως εξακολουθεί να λαμβάνει ένα μικρό ποσό, περίπου 350 δολάρια τον μήνα, ως σύνταξη για τη δεκαετία που εργάστηκε στις ΗΠΑ!

taxydromos.gr