Αμερικάνικο Οπεν : Η ώρα του τελικού – Naomi Osaka v Viktoria Azarenka

530

Η Naomi Osaka θα αντιμετωπίσει τη Victoria Azarenka στον πρώτο μεγάλο τελικό του φετινού US Open. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον τελικό.

O τελικός των γυναικών θα ξεκινήσει λίγο μετά τις 23:00 ώρα Ελλάδας και θα μεταδοθεί από το Eurosport 1 και το Eurosport 1HD

Η Osaka θα αντιμετωπίσει την Azarenka για 4η φορά στην καριέρα της, έχοντας κερδίσει τις 2 προηγούμενες – οι οποίες ωστόσο ήταν στο χώμα, στη Ρώμη το 2018 και στο Roland Garros το 2019. Η Azarenka είχε κερδίσει την 1η τους αναμέτρηση, που ήταν και η μοναδική που έχουν δώσει σε σκληρή επιφάνεια, το 2016 στο Australian Open.

Η Osaka τρέχει ένα απίθανο σερί 8-0 σε προημιτελικούς, ημιτελικούς και τελικούς Grand Slam διοργανώσεων, θέλοντας να επεκτείνει αυτό το ρεκόρ. Και τις άλλες 2 φορές που έφτασε στα προημιτελικά ενός Grand Slam, στο US Open το 2018 και στο Australian Open το 2019, κατέκτησε τον τίτλο.

Η Azarenka από την πλευρά της συνεχίζει την πολύ καλή αγωνιστική φόρμα που βρήκε και τις προηγούμενες εβδομάδες στη Νέα Υόρκη και προκρίθηκε για πρώτη φορά σε έναν Grand Slam τελικό μετά από 7 χρόνια, από το US Open του 2013. Και η Azarenka θα διεκδικήσει τον 3ο της Grand Slam τίτλο, μετά από το Australian Open του 2012 και του 2013, ενώ αυτός θα είναι ο 5ος της τελικός σε Slam.

Η Osaka θα επιστρέψει στο Top 5 της παγκόσμιας κατάταξης σε κάθε περίπτωση, καθώς θα ανεβεί στο Νο.3 του κόσμου αν κερδίσει τον τίτλο και στο Νο.4 του κόσμου αν ηττηθεί. Η Azarenka, η οποία μπήκε στο τουρνουά από το Νο.27, θα επιστρέψει στο Top 15 τη Δευτέρα. Αν κερδίσει θα φτάσει στο Νο.11 και αν ηττηθεί στο Νο.14.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η Osaka μπορεί επίσης να γίνει η πρώτη εκπρόσωπος της Ασίας – σε άνδρες και γυναίκες – που αν κερδίσει σήμερα θα έχει κατακτήσει 3 Grand Slam τίτλους. Η μόνη άλλη παίκτρια από την Ασία που είχε κερδίσει Grand Slam τίτλους στα μονά ήταν η Κινέζα Na Li, η οποία έχει 2 τίτλους (2011 Roland Garros, 2014 Australian Open).

tennisnews.gr