Κοροναϊός: Επικίνδυνες θεωρίες από τους αρνητές της μάσκας – “Ο Covid-19 δεν είναι φονικός ιός”

196

Παρά τα 12.000 κρούσματα που μετρά πλέον η χώρα μας αλλά και τους πάνω από 290 θανάτους κάποιοι επιμένουν στην επικίνδυνη πεποίθησή τους ότι δεν υπάρχει κοροναϊός ή ότι ο ιός δεν είναι περισσότερο επικίνδυνος από άλλους και έχει χαμηλή θνητότητα . Άλλοι πιστεύουν δε ότι η χρήση μάσκας στοχεύει κάπου αλλού.

Με τη χώρα να μετρά περισσότερα από 12.000 κρούσματα κοροναϊού και πάνω από 290 νεκρούς, οι αρνητές της μάσκας και του κοροναϊού επιμένουν να αμφισβητούν τις επιστημονικές συστάσεις και να θέτουν σε κίνδυνο και την υγεία όσων πολιτών συμμορφώνονται με τις επιταγές των επιστημόνων.

Ο κ. Χρήστος Καραντώνης, Συνδιοργανωτής της Σελίδας «ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΜΑΣΚΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ», αναφέρει:

«Ο Covid-19 δεν είναι φονικός ιός ή όπως το ονομάζουν όλοι “πανδημία”. Θεωρούμε ότι είναι ένας κανονικός ιός με πολύ μικρή θνησιμότητα. Στοχεύει και σε άλλα κομμάτια το θέμα της μάσκας. Από τη στιγμή που ένας άνθρωπος δεν έχει κάποια πάθηση ή δεν έχει κάποια συμπτώματα, δεν υπάρχει λόγος να φοράει μάσκα».

Αρκετοί είναι εκείνοι, οι οποίοι βρίσκουν το μέτρο υπερβολικό, ενώ άλλοι αποκαλούν τη μάσκα… φίμωτρο. «Εγώ δεν φοράω μάσκα το θεωρώ φίμωτρο». «Το να φοράμε γενικά μάσκα ενώ δεν υπάρχει επαφή σώμα με σώμα δεν βρίσκω κάποιον λόγο».«Ήμουν υπέρ της χρήσης στους εσωτερικούς χώρους. Στους εξωτερικούς δεν πιστεύω ότι θα φέρει μεγάλη αλλαγή».

Οι αρνητές αναμένεται να προκαλέσουν ακόμα περισσότερα προβλήματα καθώς σε περίπτωση απόφασης για χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους δεν αποκλείεται να οδηγούνται ο ένας μετά τον άλλον ακόμη και στο αυτόφωρο.