Π.Ε. Πιερίας : Συνεχίζονται οι στοχευμένες δράσεις του Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων

256

Ολοκληρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας η δημοπράτηση για την παραγωγή δίγλωσσου ιστορικού και φωτογραφικού λευκώματος με τα Προσκυνήματα της Πιερίας, μια ακόμη σημαντική δράση του Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Π.Ε. Πιερίας σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.

Παράλληλα ξεκινάει σε λίγες ημέρες, εντός του Σεπτεμβρίου, ο δεύτερος και τελευταίος κύκλος γυρισμάτων του ντοκιμαντέρ που υλοποιεί η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας με θέμα τα θρησκευτικά μνημεία της Πιερίας καθώς και των επιμέρους βίντεο μικρότερης διάρκειας με θεματικές ενότητες όπως η πορεία του Αποστόλου Παύλου στην Πιερία, τα μοναστηριακά προϊόντα, η μοναστηριακή γαστρονομία, κ.ά.

Επίσης σύντομα θα είναι έτοιμο το βιβλίο πρακτικών της επιστημονικής ημερίδας που έγινε με αφορμή τη συμπλήρωση 160 ετών από την ίδρυση της Ενορίας Θείας Αναλήψεως και 40 ετών από τη θεμελίωση του σημερινού Καθεδρικού Ναού, που θα συμβάλλει στην αναγέννηση του πνευματικού βίου του τόπου και θα αναδείξει τον καθοριστικό και σπουδαίο ρόλο που έχει διαδραματίσει η Ενορία Θείας Αναλήψεως στο ιστορικό γίγνεσθαι της πόλεως  και στην πορεία του λαού της Κατερίνης.

Τέλος, έχει δρομολογηθεί και εντός των ημερών θα πραγματοποιηθεί  ο διαγωνισμός για την προμήθεια και την εγκατάσταση εξωτερικού σταθμού πληροφόρησης και προβολής (infokiosk) στo προαύλειο του Καθεδρικού Ιερού Ναού Θείας Αναλήψεως Κατερίνης.

Να σημειωθεί ότι όλες τις παραπάνω δράσεις συντονίζει  το Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων που  ιδρύθηκε πριν λίγο καιρό από την Π.Ε. Πιερίας και την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους με σκοπό την προβολή και ανάδειξη του προσκυνηματικού τουρισμού του νομού Πιερίας σε συνδυασμό με τη δημιουργία κατάλληλων καινοτόμων προϋποθέσεων προσέγγισης και γνωριμίας των ανθρώπων με τους ιερούς τόπους της περιοχής, σύμφωνα  με τη στρατηγική που έχει χαράξει ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας και πάντα σε συνεργασία με την Θεματική Αντιπεριφέρεια Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και εμπνευστής της ιδέας ίδρυσης του Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων κα Σοφία Μαυρίδου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ο Προσκυνηματικός Τουρισμός δεν είναι απλά μια ειδική εναλλακτική μορφή τουρισμού. Αποτελεί στοιχείο ενότητας της κοινωνίας των ανθρώπων και ανάδειξης του πνευματικού πλούτου που κρύβει  ο τόπος μας, ενώ ταυτόχρονα παράγει πολλαπλά οικονομικά οφέλη και βοηθά αποτελεσματικά στην ανάπτυξη πλήθους επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.  Γι’ αυτό και η συνεργασία όλων των φορέων, Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τοπικής Εκκλησίας, τουριστικών φορέων γίνεται ολοένα και πιο επίκαιρη και αναγκαία προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι που τίθενται μπροστά μας για την  αειφόρο ανάπτυξή του. Όλες οι δράσεις που σχεδιάζουμε και υλοποιούμε υπό την πατρική μέριμνα και φροντίδα του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη μας κ. Γεωργίου θα αποτελέσουν αναγκαία διαχειριστικά εργαλεία για μια ισόρροπη και αποτελεσματική ανάπτυξη του προσκυνηματικού τουρισμού, θα ενισχύσουν τη διαφοροποίηση της τουριστικής επωνυμίας της Πιερίας ενώ συμπληρωματικά θα εμπλουτίσουν το συνολικό τουριστικό προϊόν της Πιερίας και θα βελτιώσουν  τη γενικότερη τουριστική εικόνα του νομού τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό».