Η εγκληματική αμέλεια της ΔΕΥΑΚ «βούλιαξε» το μουσείο του Επιμελητηρίου

319

Τις συνέπειες της εγκληματικής αμέλειας της ΔΕΥΑΚ υφίσταται αυτές τις ημέρες το Επιμελητήριο Πιερίας.

Συγκεκριμένα το πρωί της Τρίτης 8 Σεπτεμβρίου οι υπάλληλοι του Επιμελητηρίου βρήκαν πλημμυρισμένο το υπόγειο του κτιρίου. Άμεσα ειδοποιήθηκε η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης προκειμένου να εντοπίσει τη βλάβη.

Στην αυτοψία οι υπάλληλοι της ΔΕΥΑΚ διαπίστωσαν ότι πρόκειται για βλάβη του δικτύου ύδρευσης του δήμου δεσμευόμενοι ότι θα την αποκαταστήσουν την επόμενη ημέρα.

Δυστυχώς, μέχρι αυτή την ώρα, ουδείς έχει εμφανισθεί για να επισκευάσει τη διαρροή την οποία ήδη από χθες προσπαθούμε να περιορίσουμε χρησιμοποιώντας ιδία μέσα.

Το πιο λυπηρό είναι ότι, από την εγκληματική αμέλεια της ΔΕΥΑΚ έχουν υποστεί τεράστιες φθορές το δάπεδο της αίθουσας που πρόκειται να στεγάσει το μουσείο του Επιμελητηρίου όπως και πολλά από τα αντικείμενα, ιστορικής αξίας τα περισσότερα, που πρόκειται να εκτεθούν στο μουσείο.

Η ανευθυνότητα της δημοτικής επιχείρησης που υποχρεούται να σπεύδει, όποτε είναι αναγκαίο, για να προστατέψει τις περιουσίες των δημοτών της, είναι τουλάχιστον εξοργιστική.

Το Επιμελητήριο θα απαιτήσει τη νόμιμη αποζημίωση σεβόμενο τις συνδρομές των μελών του δια των οποίων χρηματοδοτεί τη δημιουργία του μουσείου.

Ένα μουσείο το οποίο εδώ και μήνες στήνεται με επίπονη εργασία και ιδιαίτερη φροντίδα και με αρχικό σχεδιασμό να εγκαινιαστεί σε περίπου δύο μήνες, καθώς μέχρι χθες βρισκόταν στην τελική ευθεία των εργασιών του.

Η προχειρότητα και ο ερασιτεχνισμός με τον οποίο κάποιοι μας αντιμετωπίζουν δεν μπορεί να μείνει στο απυρόβλητο.

 

Ηλίας Χατζηχριστοδούλου

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Πιερίας