Κοροναϊός : Συναγερμός για δεκάδες κρούσματα σε εργοστάσιο στα Γιαννιτσά- Εργαζόμενοι και από Πιερία

852

Τουλάχιστον 21 τα επιβεβαιωμένα επισήμως κρούσματα, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες  ξεπερνούν ήδη τα 35 – Πρόκειται για εργαζόμενους κονσερβοποιίας, οι περισσότεροι εκ των οποίων μετακινούνταν καθημερινά από τη Γουμένισσα Κιλκίς στα Γιαννιτσά  -Εκτεταμένη ιχνηλάτηση από τον ΕΟΔΥ – Αναμένονται περιοριστικά μέτρα για την περιοχή της Γουμένισσας

Νέα εστία υπερμετάδοσης του κοροναϊού,  εντοπίσθηκε σε εργοστάσιο επεξεργασίας και κονσερβοποίησης φρούταν με έδρα τα Γιαννιτσά.Αρχικά εντοπίσθηκαν 13 κρούσματα  μεταξύ 30 εργαζομένων οι οποίοι μετακινούνται καθημερινά προς και από τα Γιαννιτσά από τη Γουμένισσα Κιλκίς όπου κατοικούν, με λεωφορείο. Όλοι τους είναι Ρομά. Στη συνέχεια επιβεβαιώθηκαν άλλα οκτώ κρούσματα, σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ εργαζομένων στο εργοστάσιο που μετακινούνται όμως, από την Πιερία προς τα Γιαννιτσά.

Οι εργαζόμενοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, ενώ ακολουθείται η διαδικασία ιχνηλάτησης, σύμφωνα με το πρωτόκολλο που ορίζει ο ΕΟΔΥ.  Στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης γίνονται τεστ και στους άλλους εργαζόμενους, τόσο από τα Γιαννιτσά όσο και από τη Γουμένισσα, αλλά και στους συγγενείς και τις επαφές των κρουσμάτων.  Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του protothema.gr αναμένεται να ανακοινωθούν μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, που θα αφορούν στην περιοχή της Γουμένισσας.

Η επιβεβαίωση των κρουσμάτων στην κονσερβοποιϊα προκαλεί μεγάλη ανησυχία με δεδομένο ότι απασχολούνται περίπου 700 εργαζόμενοι από την Πιερία, την Πέλλα και το Κιλκίς.

protothema.gr