Αρχική Πρωτοσέλιδο Yeni Safak: Στο Καστελόριζο και τη Ρόδο θα πάει το Orouc Reis

Yeni Safak: Στο Καστελόριζο και τη Ρόδο θα πάει το Orouc Reis

384

Η εφημερίδα Sozcu στο πρωτοσέλιδό της αναφέρει ότι η Ελλάδα αυξάνει την ένταση στέλνοντας στα ελληνικά νησιά 540 στρατιώτες, επισημαίνοντας ότι δεν έχει το δικαίωμα να το κάνει.

Για ανανέωση της τουρκικής Navtex έως τις 25 Σεπτεμβρίου κάνει λόγο η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak σημειώνοντας ότι το ερευνητικό σκάφος, Oruc Reis θα συνεχίσει το ταξίδι του και θα κατευθυνθεί βορειότερα φτάνοντας στα όρια των χωρικών υδάτων, στα 6 μίλια από τη Ρόδο και το Καστελόριζο.

Την ίδια ώρα, η εφημερίδα Sozcu στο πρωτοσέλιδό της αναφέρει ότι η Ελλάδα αυξάνει την ένταση στέλνοντας στα ελληνικά νησιά (Κω, Λέρο, Σύμη, Καστελόριζο, Χίο, Λέσβο) 540 στρατιώτες επισημαίνοντας ότι δεν έχει το δικαίωμα να το κάνει.

Πόλεμος προπαγάνδας από την Τουρκία

Τον πόλεμο προπαγάνδας συνεχίζει αδιάκοπα η Τουρκία, όπως αποδεικνύει και το προκλητικό βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα του τουρκικό υπουργείο Άμυνας σχετικά με τις ενέργειες του τουρκικού στόλου στην Ανατολική Μεσόγειο, στο Twitter. Όπως αναφέρεται στην ανάρτηση, «το πολεμικό ναυτικό της Τουρκίας θα συνεχίσει το καθήκον του και δε θα επιτρέψει τον εκφοβισμό στην περιοχή». Στο βίντεο διακρίνεται το ερευνητικό σκάφος, συνοδευόμενο από πλοία του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού.