Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Συμμετοχή στην τηλεδιάσκεψη για το πρόγραμμα «Γέφυρα» για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

226

Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Ειδικού Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, κυρίου Φώτη Κουρμούση και του Προέδρου του Επιμελητηρίου Πιερίας, κυρίου Ηλία Χατζηχριστοδούλου.

Το πρόγραμμα «Γέφυρα» αφορά την εννεάμηνη επιδότηση δανείων με υποθήκη την πρώτη κατοικία όσων επλήγησαν από τις δυσμενείς επιπτώσεις της πανδημίας και έχει ήδη βρει τεράστια απήχηση από τους πληττόμενους δανειολήπτες με περισσότερες από 50.000 αιτήσεις στον ένα μήνα λειτουργίας της ψηφιακής πλατφόρμας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση τους έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020 στην ψηφιακή πλατφόρμα www.keyd.gov.gr μέσω μιας απλής και εύκολης για τον χρήστη διαδικασίας, χωρίς να χρειάζεται η συνυποβολή οποιουδήποτε δικαιολογητικού.

Οι ενδιαφερόμενοι δανειολήπτες μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες στην ηλεκτρονική σελίδα της ΕΓΔΙΧ (http://www.keyd.gov.gr/covid19-gefyra-yliko/), καθώς και στο τηλέφωνο 213.212.57.30, όπου και έχουν τη δυνατότητα να κλείσουν τηλεσυνάντηση για να εξυπηρετηθούν από ένα εκ των 50 Κέντρων – Γραφείων Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών, τα οποία λειτουργούν πανελλαδικά.

Εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις, θα λάβουν την κρατική επιδότηση για συνολικά 9 μήνες.