61ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Μια πυξίδα, πολλά χρώματα, καμία κατεύθυνση

350

Τα φετινά, πολύχρωμα poster του προυσίασε το 61ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, τα οποία υπογράφει ο τακτικός συνεργάτης των New York Times, New Yorker και Little White Lies, Λουίς Μαθόν.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 5 έως 15 Νοεμβρίου και αυτή τη στιγμή οι συντελεστές του χτίζουν «ένα υβριδικό μοντέλο για προβολές και δράσεις σε αίθουσες, στο διαδίκτυο και στο δημόσιο χώρο». Σε δυο εβδομάδες θα ανακοινωθούν περισσότερα για το υβριδικό φετινό Φεστιβάλ.

Σύμφωνα με το σκεπτικό των αφισών: «Μια πυξίδα, πολλά χρώματα, καμία κατεύθυνση. Επιστρέφουμε στα βασικά, στις σταθερές που χάσαμε τον τελευταίο καιρό. Επικαλούμαστε τον παιδικό μας εαυτό που μας θυμίζει τη μεγαλύτερη εσωτερική μας ανάγκη για μια εποχή πιο ξέγνοιαστη. Αναζητούμε νέο πλοηγό για το σινεμά. Οι ταινίες δείχνουν ζωτικά σημεία του ανθρώπινου ορίζοντα, δείχνουν όσα μας φέρνουν πραγματικά κοντά. Μας προτείνουν καινούριους τρόπους να βλέπουμε τα πράγματα μέσα από κινηματογραφικές στιγμές, μέσα από τη διαρκώς εναλλασσόμενη εμπειρία της θέασης, καθώς βρισκόμαστε σε συνεχή αναζήτηση προσανατολισμού για το αύριο».