Τι γίνεται με τον βιολογικό καθαρισμό του “χωριού των ψαράδων”

471

Πριν λίγες εβδομάδες ενημερωθήκαμε σχετικά με τη μη λειτουργία του βιολογικού εδώ και 10 χρόνια στο λεγόμενο”χωριό των ψαράδων”.

Επιλέχθηκαν δε για την ενημέρωσή μας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όταν το θέμα έγινε γνωστό και έφτασε στη Βουλή μέσω τού προέδρου της”Ελληνικής λύσης” κ. Βελόπουλου ο οποίος ρώτησε τον αρμόδιο υπουργό τι προτίθεται να κάνει αφού τα λύματα χύνονται,όπως ανέφερε, στη θάλασσα του Βαρικού.

Κατά την ταπεινή μας άποψη αναδείχθηκε ένα τέτοιο θέμα σε μια εποχή δύσκολη για τον τουρισμό του Δήμου Δίου-Ολύμπου και όχι μόνο.

Αν όντως υπάρχει ζήτημα έπρεπε να καλυφθεί; Όχι βέβαια. έπρεπε πρώτα να εξετασθεί υπηρεσιακά και αν προέκυπτε “εγκληματική ενέργεια” να πράξει η υπηρεσία τα νόμιμα.

Η ύδρευση και αποχέτευση της ενότητας του Λιτοχώρου εδώ και 1,5 χρόνο έχει περάσει στη δικαιοδοσία της ΔΕΥΑ. Τι αλήθεια έχει γίνει τον 1 χρόνο που λειτουργεί η δημοτική επιχείρηση, υπό τη νέα διοίκηση, για να λειτουργήσει ο βιολογικός στο χωριό των ψαράδων;

Θα καταγγείλει κάποιος την αδιαφορία των προηγούμενων διοικήσεων (όχι στο Facebook) ή απλά γίνεται μέτρηση στα likes στο Facebook;

Δείτε την απάντηση του Δήμου Δίου-Ολύμπου καθώς και την απάντηση του Υπουργού, θα θέλαμε ωστόσο,ως μέσο και ως πολίτες να ενημερωθούμε πως σκοπεύει να ενεργήσει η δημοτική αρχή και το σύνολο του Δ.Σ. μετά την καταγγελία.