Οριστικά στις 14 Σεπτεμβρίου ο αγιασμός στα σχολεία -Στις 11:00 π.μ. και ανά ομάδες μαθητών

500

Έπειτα από συνεργασία της Εκκλησίας της Ελλάδος και του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, αποφασίστηκε ο αγιασμός για την έναρξη του σχολικού έτους σε όλα τα σχολεία της χώρας να πραγματοποιηθεί, όπως κάθε χρόνο, την πρώτη ημέρα της λειτουργίας τους, που για φέτος ορίσθηκε η Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου.

Θυμίζουμε πως αρχικά η Εκκλησία ζητούσε ο αγιασμός στα σχολεία να πραγματοποιηθεί στις 15 Σεπτεμβρίου, καθώς το άνοιγμα των σχολείων συμπίπτει με την εορτή της Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού.

Ανά ομάδες και στις 11:00 π.μ. ο αγιασμός στα σχολεία

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αγιασμός θα πραγματοποιηθεί ανά μαθητικές ομάδες, στις 11:00 η ώρα το πρωί. Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο αγιασμός θα πραγματοποιηθεί σε ώρα που θα συνεννοηθούν οι κατά τόπους εφημέριοι με τους διευθυντές των σχολείων, λαμβανομένης υπ’ όψιν της Θείας Λειτουργίας της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.

Κατά τον αγιασμό θα ισχύσουν όλες οι προβλεπόμενες υγειονομικές διατάξεις που αφορούν στην πρόληψη και προφύλαξη από την πανδημία του κοροναϊού Covid-19, όπως ανακοινώθηκαν αναλυτικά από την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Πηγή: iefimerida.gr