Διόδια: Με έναν πομποδέκτη από τον Νοέμβριο η διέλευση

381

Από τον προσεχή Νοέμβριο, οι οδηγοί θα μπορούν να διέρχονται από τα διόδια όλης της χώρας χωρίς να σταματούν στα γκισέ για την πληρωμή του αντιτίμου με μετρητά ή με κάρτα, καθώς θα μπορούν να χρησιμοποιούν έναν ηλεκτρονικό πομποδέκτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες oι εμπλεκόμενες εταιρίες κατέληξαν σε συμφωνία για το ποσοστό που θα παρακρατείται από το κόμιστρο το οποίο διαμορφώθηκε κάτω από 2%.

Φαίνεται πως ο στόχος του έργου που είναι «ο πολίτης να μπορεί να κινείται σε όλο το δίκτυο των εθνικών οδών χρησιμοποιώντας τον ίδιο πομποδέκτη κατά τις διελεύσεις του από τα διόδια, επιτυγχάνεται.

Παράλληλα διασφαλίζονται και όλες οι απαραίτητες συμφωνίες μεταξύ των παραχωρησιούχων για αναλογικότητα και δίκαιες χρεώσεις απέναντι στον πολίτη.

Σημειώνεται ότι ήδη από τον τρέχοντα μήνα, ο ηλεκτρονικός πομποδέκτης Egnatia Pass θα μπορεί να χρησιμοποιείται στα διόδια της Εγνατίας Οδού.

«Η εταιρεία το ετοιμάζει για να λειτουργήσει το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου. Θα είναι διαλειτουργικό με όλους τους επόμενους αυτοκινητόδρομους. Οι κάτοχοι του Egnatia Pass θα μπορούν να διέλθουν και από τους υπόλοιπους 7 αυτοκινητόδρομους», είχε αναφέρει τον περασμένο μήνα, ο διευθύνων σύμβουλος της Εγνατία Οδός ΑΕ,  Κωνσταντίνος Κουτσούκος.

newmoney.gr