Αρχιεπίσκοπος : στις 15 Σεπτεμβρίου ο Αγιασμός στα Σχολεία

308

Σύμφωνα με το orthodoxia.info, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος ενημέρωσε την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας από την πρώτη στιγμή που ακούστηκε το σενάριο ανοίγματος των σχολείων στις 14 Σεπτεμβρίου, σημειώνοντας πως εάν επιλεγεί αυτή η ημερομηνία δεν θα είναι δυνατόν οι αρχιερείς και οι ιερείς να επισκεφθούν τα σχολεία ώστε να τελέσουν την ακολουθία του Αγιασμού.

Το πρώτο κουδούνι φέτος θα πέσει την ίδια ημέρα με την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, πράγμα το οποίο δυσκολεύει τη μετάβαση των κληρικών στα κατά τόπους σχολεία εξαιτίας του αυξημένου λειτουργικού προγράμματος της ημέρας. «Ο Αγιασμός στα σχολεία θα γίνει στις 15 Σεπτεμβρίου.

Γιατί στις 14 θα έχουν λειτουργίες. Να ευχηθούμε για τα παιδιά να έχουν πρόοδο και μακριά από τα παιδιά μας οι αρρώστιες», είπε στο πρακτορείο Ορθοδοξία ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Η εφημερίδα “Καθημερινή” αναφέρει ότι τελικά ο αγιασμός μάλλον θα γίνει μετά τις 11 το πρωί της Δευτέρας. Οι ιερείς θα φορούν μάσκα και ο αγιασμός θα γίνει εντός των αιθουσών και ανά τάξη.