Μεγάλες διαδηλώσεις στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ενάντια στην ….«ιατρική τυραννία»

447

Οι πολέμιοι της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας και των περιοριστικών μέτρων κατά του κορονοϊού κατέβηκαν κατά χιλιάδες στους δρόμους σήμερα σε αρκετές πόλεις της Ευρώπης.

Η μεγαλύτερη διαδήλωση στο Βερολίνο διαλύθηκε λίγα λεπτά μετά την έναρξή της από την αστυνομία λόγω έλλειψης σεβασμού στην τήρηση της απόστασης μεταξύ των διαδηλωτών.

“Ο κορονοϊός είναι ένα μεγάλο ψέμα”, δήλωσε ένας 50χρονος διαδηλωτής στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο N24.

Στο Λονδίνο, χιλιάδες διαδηλωτές που ζητούσαν “το τέλος της ιατρικής τυραννίας” συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Τραφάλγκαρ.

Στο Παρίσι, 200 έως 300 άνθρωποι διαμαρτυρήθηκαν για την υποχρεωτική χρήση μάσκας. Η Σοφί, μια Παριζιάνα κοντά στα 50, πήγε να διαδηλώσει υπέρ “της ελευθερίας της επιλογής”: “Είμαι απλώς μια πολίτης θυμωμένη για τα ελευθεριοκτόνα μέτρα που δεν έχουν ιατρική δικαιολογία”.

Στη Ζυρίχη επρόκειτο επίσης να πραγματοποιηθεί μια συγκέντρωση.

Στο κέντρο του Βερολίνου, μόλις είχε αρχίσει η πορεία περίπου 18.000 – 20.000 συμμετεχόντων, σύμφωνα με την αστυνομία, όταν η κινητοποίησή τους χρειάστηκε να σταματήσει. Σχεδόν 3.000 αστυνομικοί είχαν αναπτυχθεί.

“Η ελάχιστη απόσταση δεν τηρείται, παρότι ζητείτο επανειλημμένα” από τις δυνάμεις της τάξης, ανέφερε η αστυνομία, “γι ‘αυτό δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα παρά να διαλύσουμε τη συγκέντρωση”.
Μετά το αίτημα για διάλυση της συγκέντρωσης νωρίς απόγευμα, οι διαδηλωτές, πολλοί από τους οποίους κάθονταν πάνω στο οδόστρωμα, παρέμειναν στη θέση τους και φώναζαν “αντίσταση!”, μετά φώναζαν “εμείς είμαστε ο λαός!”, ένα σύνθημα που χρησιμοποιεί η ακροδεξιά, και μετά άρχισαν να ψέλνουν τον γερμανικό εθνικό ύμνο.

Χιλιάδες μεταξύ αυτών συνέχισαν να διαδηλώνουν. Ομάδα διαδηλωτών πέταξε πέτρες και μπουκάλια κατά των δυνάμεων της τάξης, οι οποίες προχώρησαν σε δύο συλλήψεις, σύμφωνα με την αστυνομία.

Πηγή