Λεπτοκαρυά : λόγια …. λόγια … λόγια … όμως που είναι η ουσία ;

912

Παραθέτουμε άρθρο συμπολίτη μας και αναγνώστη της ιστοσελίδας μας.

Αγαπητοί συνδημότες
Αν και δεν είμαι γέννημα θρέμμα Λεπτοκαρυάς, ωστόσο, κατοικώ χρόνια σε αυτόν τον τόπο και γι’ αυτό παρακολουθώ τα δρώμενα όσο μπορώ.
Στη Λεπτοκαρυά πριν λίγες μέρες υπήρξε μια ανάρτηση σε τοπικό ιστότοπο, όπου μια δημότης καταφέρθηκε εναντίον της προέδρου της Κοινότητας Λεπτοκαρυάς.
Είναι αλήθεια ότι η γραφή της και το ύφος δεν αρμόζουν σε δημόσιο λόγο ο οποίος πρέπει να διακρίνεται για το ήθος αλλά να αναδεικνύει και τα προβλήματα του τόπου.
Διαβάζοντας, λοιπόν, την καταγγελία λυπήθηκα για τον επιθετικό τόνο αλλά η κατάσταση χειροτέρεψε όταν κάποιοι άλλοι δημότες θέλοντας να καυτηριάσουν το ειρωνικό ύφος της καταγγέλουσας και την έλλειψη”παιδείας” της προχώρησαν σε σχολιασμό του κειμένου της.
Δυστυχώς, όμως, και οι ίδιοι (με εξαίρεση την πρόεδρο και έναν κύριο που κράτησαν ένα επίπεδο) με όσα έγραψαν δεν κατάφεραν να αναδείξουν τη δική τους “παιδεία” αλλά ακολουθώντας το παράδειγμα της καταγγέλουσας χρησιμοποίησαν τόνο ειρωνικό, επικριτικό και επιδεικτικό.
Όταν υπάρχει μια ανάρμοστη συμπεριφορά προσπαθείς να τη βελτιώσεις με το καλό παράδειγμα.
Τέλος, ας μου επιτραπεί να επισημάνω κάτι ακόμα. Κάνεις δεν ασχολήθηκε με την ουσία της καταγγελίας, ότι δηλαδή υπάρχει στο κέντρο της Λεπτοκαρυάς καταπατημένη από ιδιώτη δημοτική έκταση.
Το πρόβλημα επιβεβαίωσε η πρόεδρος οι απαντήσεις της οποίας δεν ήταν, ωστόσο, ικανοποιητικές. Πολλοί διατρανώνουν την “παιδεία” τους σε αυτόν τον τόπο λίγοι, όμως, διακρίνονται γι’αυτήν.
Με εκτίμηση
Ένας συνταξιούχος δάσκαλος