O κυκλώνας Λόρα χτύπησε τη Λουιζιάνα – Ανάμεσα στα θύματα ένα 14χρονο κορίτσι (video, φωτο)

352

Τρεις άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους στη Λουιζιάνα, από την παρουσία του κυκλώνα «Λόρα» που έχει μπει στην πολιτεία από τα ξημερώματα της Πέμπτης (ώρα ΗΠΑ).

Πιο συγκεκριμένα, ένα 14χρονο κορίτσι ήταν το πρώτο καταγεγραμμένο θύμα του κυκλώνα «Λόρα», έπειτα από πτώση δέντρου στο σπίτι της, ενώ άλλοι δυο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πτώσεις δέντρων στις περιοχές Τζάκσον και Αρκάντια.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τις αναφορές, περισσότερα από 750.000 σπίτια και επιχειρήσεις έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρική ενέργεια, ενώ ένα εργοστάσιο χημικών έπιασε φωτιά κοντά στην πόλη Ουεστλέικ.

Καταστροφικός ο κυκλώνας «Λόρα»

Λίγο πριν το κέντρο του τυφώνα Κατηγορίας 4 «Λάουρα» περάσει πάνω από τις ακτές της πολιτείας Λουϊζιάνα των ΗΠΑ το πρωί της Πέμπτης 27/08 (ώρα Ελλάδας), ενισχύθηκε περαιτέρω και καταγράφηκαν άνεμοι έντασης 225 km/h ενώ το ύψος της μέσης στάθμης της θάλασσας ανέβηκε κατά 4 μέτρα.

Ένα μεγάλο μέρος της Λουϊζιάνα θα παραμείνει πλημμυρισμένο μέχρι την πρώτη εβδομάδα Σεπτεμβρίου σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ και ο εκτοπισμένος πληθυσμός (περίπου μισό εκατομμύριο κάτοικοι) θα επιστρέψει στις εστίες του τουλάχιστον μετά από 1 μήνα.

Όταν η «Λόρα» ήταν τροπική καταιγίδα, σκότωσε τουλάχιστον 23 άτομα στην Αϊτή και τη Δομινικανή Δημοκρατία.

Νωρίτερα οι αρχές της Λουιζιάνα προειδοποίησαν όσους δεν εκκένωσαν τις «κόκκινες» ζώνες πριν χτυπήσει ο κυκλώνας Λόρα, ότι οι προσπάθειες διάσωσης δεν θα ξεκινήσουν μέχρι τη λήξη των έντονων φαινομένων.

«Όσοι επέλεξαν να μείνουν και να αντιμετωπίσουν αυτή την πολύ επικίνδυνη καταιγίδα, πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι οι επιχειρήσεις διάσωσης δεν μπορούν και δεν πρόκειται να ξεκινήσουν μέχρι τόσο η καταιγίδα όσο και η αναταραχή που προκάλεσε να ολοκληρωθούν, ώστε οι σχετικές απόπειρες να μπορούν να γίνουν με ασφάλεια», δήλωσε το γραφείο του σερίφη του Βερμίλιον Πάρις σε ανακοίνωσή του την Πέμπτη.

«Σας παρακαλούμε να εκκενώσετε την περιοχή, και αν αποφασίσετε να μείνετε και δεν μπορούμε να σας προσεγγίσουμε, γράψτε το όνομά σας, τη διεύθυνσή σας, τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισής σας και το όνομα κάποιου μέλους της οικογένειάς σας σε ένα χαρτί και βάλτε το σε αδιάβροχη σακούλα στην τσέπη σας. Προσευχηθείτε ότι δεν θα σας χρειαστεί».

Πηγή: iefimerida.gr