Δήμος Κατερίνης: Καθημερινή φροντίδα των χώρων πρασίνου

380

Έμφαση την προσεχή εβδομάδα στη συντήρηση – καθαριότητα των σχολείων

 

Με ιδιαίτερη μέριμνα και φροντίδα συνεργεία της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος & Πρασίνου του Δήμου Κατερίνης συνεχίζουν καθημερινά και συστηματικά την καθαριότητα & συντήρηση χώρων πρασίνου.

Ειδικότερα, στη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας, τα συνεργεία εργάστηκαν ως εξής:

  • Την Δευτέρα 24 Αυγούστου επιμελήθηκαν τον καθαρισμό των χόρτων στο παρκάκι της Πλατείας Ποντιακής Γενοκτονίας επί της οδού 19ης Μαΐου. Επίσης, στο ύψος της υπογειοποίησης και στην πλατεία Μακεδονίας.
  • Την Τρίτη 25 Αυγούστου έγινε καθαρισμός χόρτων στα πεζοδρόμια της οδού Ν. Πλαστήρα (Εγγλέζικος) και πιο συγκεκριμένα από το ύψος της οδού Ανδρέα Μιαούλη προς τους φωτεινούς σηματοδότες της ΠΕΟ Κατερίνης – Θεσσαλονίκης. Επιπλέον, στον περιβάλλοντα χώρο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Πιερίας, καθώς και στους χώρους πρασίνου κατά μήκος της οδού 19ης Μαΐου.
  • Την Πέμπτη 27 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε καθαρισμός χόρτων στον περιβάλλοντα χώρο του Ιερού Ναού Αγίων Χριστοφόρων & Ευθυμίου και στην Πλατεία Κοκκινοπλιτών αντίστοιχα. Επίσης, στον αύλειο χώρο του 2ου και 5ου ΓΕΛ Κατερίνης αντίστοιχα έγιναν κλαδεύσεις των θάμνων, ενώ στον οικισμό της Ολυμπιακής Ακτής καθαρίστηκαν τα χόρτα στο παρκάκι.
  • Την Παρασκευή 28 Αυγούστου έγινε ο καθαρισμός στην οδό Αναπαύσεως (στο ύψος της Αγίας Αικατερίνης – Κοιμητήρια), καθώς επίσης στο 13ο Δημοτικό Σχολείο, στον περιβάλλοντα χώρο στο παρεκκλήσι του Αγίου Νήφωνα (ΠΕΛΕΚΑΣ), ενώ ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός στην Ολυμπιακή Ακτή.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Κώστα Τσιουκάνη, την προσεχή εβδομάδα ενόψει έναρξης της νέας σχολικής περιόδου, με εντολή του Δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου, θα δοθεί προτεραιότητα από τα συνεργεία στα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου Κατερίνης.