Παγώνη: Τα σχολεία θα ανοίξουν και αυτό πρέπει να γίνει με κανόνες

302

H πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά Ματίνα Παγώνη δήλωσε ότι η κατάσταση δεν θέλει πολύ για να ξεφύγει κι άλλο

 

Τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς από ώρα σε ώρα και όχι από μέρα σε μέρα, γι’ αυτό και οι προβλέψεις με τους αριθμούς των κρουσμάτων είναι παρακινδυνευμένες, επισήμανε σε δηλώσεις της στο newsit.gr.

Για το άνοιγμα των σχολείων είπε πως «τα σχολεία θα ανοίξουν και αυτό πρέπει να γίνει με κανόνες ας το βάλουμε καλά στο μυαλό μας . Δεν θα πάει κανείς στην τάξη χωρίς μάσκα ούτε μαθητές ούτε καθηγητές τέλος».

«Θα πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις κάτι δύσκολο γιατί δεν υπάρχουν τόσο μεγάλες αίθουσες, γι αυτό και οι μάσκες δεν πρέπει να βγαίνουν κατά την διάρκεια του μαθήματος. Κανένας δεν μπορεί να προβλέψει τίποτα τα στοιχεία και τα δεδομένα αλλάζουν με τις ώρες και όχι με τις μέρες. Δεν μπορούμε να λέμε αυτή την στιγμή συγκεκριμένους αριθμούς αυτή είναι η επιστημονική μου άποψη», πρόσθεσε.

«Κανένας δεν μπορεί να προβλέψει τίποτα, τα στοιχεία και τα δεδομένα αλλάζουν με τις ώρες και όχι με τις μέρες. Δεν μπορούμε να λέμε αυτή την στιγμή συγκεκριμένους αριθμούς, αυτή είναι η επιστημονική μου άποψη. Αν και περιμέναμε πως τέλος Αυγούστου θα είχε κάπως σταθεροποιηθεί η κατάσταση, ωστόσο βλέπουμε πως αυτό δεν ισχύει, καθώς δεν έχουν γυρίσει όλοι από τις διακοπές τους. Πιστεύω πως μέχρι 5 Σεπτεμβρίου αυτό θα έχει γίνει. Γι’ αυτό άλλωστε και η υπουργός παιδείας είπε πως αρχές του μήνα θα επισημοποιηθεί η ημερομηνία έναρξης των σχολικών μαθημάτων γιατί αν τα κρούσματα έχουν αυξηθεί από 7 Σεπτεμβρίου θα πρέπει σίγουρα να μετακινηθεί για αργότερα στις 14», τόνισε.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα οι ασυμπτωματικοί

«Σε περίπτωση που ο αριθμός των κρουσμάτων από τριψήφιος πάει τετραψήφιος κλπ, τα πράγματα δυσκολεύουν πάρα πολύ, γι αυτό όλοι κάνουμε έκκληση να τηρούνται τα μέτρα, δεν το λέμε τυχαία. Τα λέμε βάση της επιδημιολογικής κατάστασης που υπάρχει, βάση των κρουσμάτων, των διασωληνώσεων και ό,τι έχουμε αυτή την στιγμή στα χέρια μας. Μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν πολλοί ασυμπτωματικοί που μεταδίδουν και αυτό είναι που μας ανησυχεί περισσότερο στην όλη ιστορία».

Καθησυχαστικοί οι αριθμοί νοσηλευομένων και διασωληνωμένων

«Αυτή την στιγμή οι αριθμοί των νοσηλευομένων και διασωληνωμένων στα νοσοκομεία της χώρας είναι ελεγχόμενοι. Δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση με βάση τα κρούσματα που έχουμε σήμερα να πούμε το αντίθετο. Όμως πρέπει να προσέξουμε πάρα πολύ καλά γιατί ακόμα, όπως όλα δείχνουν δεν έχουν γυρίσει όλοι από τις διακοπές τους αυτό φαίνεται πως θα γίνει τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου, θα πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί να τηρούμε τα μέτρα, ώστε να προσπαθήσουμε ο αριθμός των κρουσμάτων να μειωθεί για να μπορούμε να διαχειριστούμε την κατάσταση».