Λήξη του «θρίλερ» με τις βάσεις: Το ΣτΕ έδωσε «πράσινο φως», αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωσή τους

390

Αναμένονται πιθανότατα αύριο, το αργότερο Δευτέρα – Εκτιμάται γενική πτώση

Σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr πριν από λίγα λεπτά το ΣτΕ έκανε γνωστό ότι η απόφαση του επί της αίτησης αναστολής ανακοίνωσης των βάσεων, που είχαν κάνει υποψήφιοι με το παλαιό σύστημα, είναι απορριπτική. Η απόφαση καθαρογράφεται προκειμένου να ανακοινωθεί στο Υπουργείο Παιδείας σε λίγη ώρα.

Κατόπιν αυτού, η διαδικασία ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων “ξεμπλοκάρει”, με αποτέλεσμα να ανακοινωθούν, εκτός απροόπτου, αύριο. Η σχετική απόφαση αναμένεται να ληφθεί μέχρι το απόγευμα. Αν πάντως τελικά χρειαστεί περισσότερος χρόνος, κάτι που με τα νεότερα δεδομένα δε διαφαίνεται, η οριστική ημερομηνία ανακοίνωσης θα είναι το πολύ η Δευτέρα.

Σύμφωνα και με τις τελευταίες πληροφορίες αναμένεται να κινηθούν πτωτικά στην πλειονότητα των σχολών σε όλα τα επιστημονικά πεδία.

Λίγο νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι η ανακοίνωση των βάσεων θα εξαρτιόταν από την απόφαση του ΣτΕ, δημιουργώντας ένα “θρίλερ” για το πότε θα γινόταν η ανακοίνωση.

Να σημειωθεί πάντως οτι το θέμα των υποψηφίων του παλαιού συστήματος δεν έχει λήξει, καθώς  οι Αιτήσεις Ακύρωσης των Υπουργικών Αποφάσεων που προσδιόρισαν το ποσοστό εισαγωγής για το οποίο διαμαρτύρονται ότι είναι χαμηλό, έχουν εισαχθεί στη Μείζονα Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας «λόγω της όλως εξαιρετικής σπουδαιότητάς τους» και έχει οριστεί δικάσιμος για τη συζήτησή τους η Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2020.

Νίκος Μάστορας