“Εξαιρετικά επικίνδυνος” ο κυκλώνας Λόρα απειλεί τη Λουιζιάνα και το Τέξας

413

Οι κάτοικοι της Λουιζιάνας και του νότου του Τέξας προετοιμάζονταν σήμερα για την έλευση του κυκλώνα Λόρα, που ενισχύθηκε στην κατηγορία 4 πεντάβαθμης κλίμακας και θεωρείται “εξαιρετικά επικίνδυνος” από τους μετεωρολόγους.

Με ανέμους ταχύτητας έως 220 χλμ. την ώρα, ο κυκλώνας Λόρα μπορεί να προκαλέσει “θανατηφόρα” άνοδο των υδάτων, εν δυνάμει “καταστροφική”, εξαιρετικά ισχυρούς ανέμους καθώς και ξαφνικές πλημμύρες”, προειδοποιεί το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων στο τελευταίο δελτίο του.

Ο κυκλώνας αναμένεται να φθάσει στη στεριά αργά απόψε.

“Ο κυκλώνας Λόρα είναι πολύ επικίνδυνος και ενισχύεται γρήγορα. Να ακούτε τους τοπικούς αξιωματούχους. Είμαστε μαζί σας!”, έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Ο κυκλώνας βρισκόταν στις 21.00 ώρα Ελλάδας 320 χλμ. νοτίως της παράκτιας πόλης Λέικ Τσαρλς, στη Λουιζιάνα, που φημίζεται για τα μεγάλα κέντρα της διύλισης πετρελαίου και απειλείται με πλημμύρες. Οι κάτοικοί της επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητα όταν έλαβαν εντολή υποχρεωτικής εκκένωσης.

“Πιστεύαμε ότι θα προσπαθούσαμε να το ξεπεράσουμε στο σπίτι, αλλά ακούσαμε ότι θα είναι πάρα πολύ σφοδρό”, δήλωσε ο Τζίμι Ρέι, κάτοικος που εγκατέλειπε την πόλη.

Η υπεύθυνη για την εκκένωση ‘Αντζελα Τζουέτ διευκρίνισε ότι νέα πρωτόκολλα αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή λόγω της πανδημίας Covid-19.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ