ΠΟΥ: O ρυθμός εξάπλωσης της πανδημίας του κοροναϊού επιβραδύνεται παγκοσμίως

441

Η πανδημία της COVID-19 εξακολουθεί να εξαπλώνεται, όμως η αύξηση των κρουσμάτων μόλυνσης από τον νέο κοροναϊό και των θανάτων έχει επιβραδυνθεί παγκοσμίως, εκτός από τη νοτιοανατολική Ασία και περιοχές της ανατολικής Μεσογείου, ανέφερε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

 

Στην πιο πρόσφατη επιδημιολογική επικαιροποίηση των στοιχείων του, που εξέδωσε χθες, Δευτέρα, το βράδυ, ο ΠΟΥ ανέφερε πως η αμερικανική ήπειρος παραμένει η πιο σκληρά πληγείσα περιοχή, καταγράφοντας το 50% των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης και το 62% των 39.240 θανάτων που σημειώθηκαν παγκοσμίως την περασμένη εβδομάδα.

“Πάνω από 1,7 εκατομμύριο νέα περιστατικά COVID-19 και 39.000 νέοι θάνατοι αναφέρθηκαν στον ΠΟΥ την εβδομάδα που τελείωσε στις 23 Αυγούστου, μια μείωση 4% του αριθμού των περιστατικών και (μια μείωση 12%) του αριθμού των θανάτων σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα”, ανέφερε ο ΠΟΥ.

Η Νοτιοανατολική Ασία, η δεύτερη περισσότερο πληγείσα περιοχή, σημείωσε άλμα καταγράφοντας το 28% των νέων περιστατικών και 15% των θανάτων, ανέφερε. Η Ινδία εξακολουθεί να καταγράφει την πλειονότητα των περιστατικών μόλυνσης, όμως ο ιός εξαπλώνεται ραγδαία και στο Νεπάλ.

Στην περιοχή ανατολικής Μεσογείου του ΠΟΥ, ο αριθμός των καταγεγραμμένων κρουσμάτων κοροναϊού αυξήθηκε κατά 4%, όμως ο αριθμός των θανάτων μειώνεται σταθερά τις τελευταίες έξι εβδομάδες, ανέφερε ο ΠΟΥ. Ο Λίβανος, η Τυνησία και η Ιορδανία κατέγραψαν τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

“Στην περιοχή της Ευρώπης, ο αριθμός των καταγεγραμμένων κρουσμάτων αυξάνεται σταθερά τις τελευταίες τρεις εβδομάδας”, ανέφερε. “Ωστόσο, μόνο μια μικρή μείωση (1%) καταγράφηκε την τελευταία εβδομάδα, και ο αριθμός των θανάτων συνέχισε να μειώνεται σε όλη την περιοχή”.

Στην περιοχή δυτικού Ειρηνικού του ΠΟΥ, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μειώθηκε κατά 5%, λόγω κυρίως της μικρότερης διάδοσης του ιού στην Ιαπωνία, την Αυστραλία, τη Σιγκαπούρη, την Κίνα και το Βιετνάμ. Η Νότια Κορέα κατέγραψε ένα άλμα 180% των κρουσμάτων “κυρίως λόγω μιας αύξησης των κρουσμάτων που συνδέονται με θρησκευτικές συναθροίσεις”.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ