Ιός του Δυτικού Νείλου: Πέντε κρούσματα στην Ξάνθη

260

Σε όλη την χώρα ο αριθμός των ασθενών που έχουν χτυπηθεί από τον ιό ανέρχονται σε 39  – Έξι κρούσματα στις Σέρρες

Πέντε είναι πλέον τα κρούσματα του ιού Δυτικού Νείλου στην Ξάνθη, ενώ τρεις είναι οι δήμοι της που έχουν μολυνθεί από τον ιό.

Τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται στον δήμο Τοπείρου, που μετρά τρεις καταγεγραμμένους ασθενείς, ενώ ακολουθούν οι δήμοι Ξάνθης και Αβδήρων με ένα κρούσμα αντίστοιχα.

Αυτό που προκαλεί ωστόσο ανησυχία, εκτός από την εξάπλωση του ιού στην περιοχή, είναι και το γεγονός πως και τα πέντε περιστατικά αφορούν ασθενείς με σοβαρά συμπτώματα από τον ιό. Πιο συγκεκριμένα και οι πέντε ασθενείς παρουσιάζουν εκδηλώσεις του ιού από το κεντρικό νευρικό σύστημα.

Στην Περιφέρεια ΑΜΘ τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου ανέρχονται σε 7, καθώς εκτός από την Ξάνθη που έχει τα περισσότερα κρούσματα, ακολουθεί και η Καβάλα με τον δήμο Νέστου και δύο ακόμη κρούσματα του ιού.

Αυξητική τάση παρουσιάζουν τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου και στην  Περιφερειακή Ενότητα Σερρών. Σύμφωνα με την εβδομαδιαία αναφορά του ΕΟΔΥ, καταγράφηκαν  έξι νέα κρούσματα, ανεβάζοντας στα 21 τον συνολικό αριθμό στην Π.Ε. Σερρών, από 15 που ήταν την προηγούμενη εβδομάδα.

Σε όλη την χώρα ο αριθμός των ασθενών που έχουν χτυπηθεί από τον ιό ανέρχονται σε 39 ενώ 6 είναι οι νεκροί.

Πηγή: xanthinea.gr