Δήμος Κατερίνης – ΟΠΠΑΠ: Στην τελική ευθεία οι παρεμβάσεις για τη λειτουργία δύο νέων τμημάτων βρεφικής φροντίδας

442

Σε πλήρη εξέλιξη είναι στον Δήμο Κατερίνης εκτεταμένες εργασίες εν όψει της δημιουργίας δύο νέων τμημάτων βρεφικής φροντίδας με 12 άτομα στον 1ο Παιδικό Σταθμό (Ιάσωνος & Ιερομονάχου) και στον  3ο Παιδικό Σταθμό (Αγ. Αντωνίου-Σβορώνος), αντίστοιχα.

Τις εργασίες ύψους 75.000 ευρώ δρομολογούν οι υπηρεσίες του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού & Πρόνοιας, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που θέτει το Π.Δ. 99/2017, ενώ επιχορηγεί σχετικό πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης).

Τα δύο νέα τμήματα θα ενταχθούν στους συγκεκριμένους λειτουργούντες σταθμούς, καθώς υπάρχει ελεύθερος χώρος ικανός, που ήδη διαμορφώνεται προκειμένου να τους στεγάσει εντός του Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για εργασίες ανακαίνισης – επισκευής και διαμόρφωσης. Επίσης, προμήθειας του απαραίτητου εξοπλισµού για τη λειτουργία των δύο νέων τμημάτων βρεφικής φροντίδας κ.α.

«Με στόχο οι βρεφονηπιακοί μας σταθμοί να παρέχουν προσχολική αγωγή και εκπαίδευση σύμφωνα με τα πλέον σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα είμαστε δίπλα στις καθημερινές ανάγκες των  οικογενειών  των δημοτών μας και  στηρίζουμε έμπρακτα το θεσμό της προσχολικής αγωγής» σημειώνει σε δήλωσή του,  ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος.

«Κύρια επιδίωξή μας είναι να διευκολύνουμε τους εργαζόμενους γονείς και να παρέχουμε ημερήσια και ασφαλή φροντίδα στα παιδιά μας μεριμνώντας για την ομαλή μετάβασή τους από το οικογενειακό στο σχολικό περιβάλλον, αλλά και στο ευρύτερο κοινωνικό και εκπαιδευτικό πλαίσιο» τονίζει από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ Νίκος Τσιαμπέρας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι,  με το πέρας των εργασιών θα εξασφαλιστεί και η οριστική αδειοδότηση των συγκεκριμένων παιδικών σταθμών, οι οποίες μέχρι πρότινος λειτουργούσαν με προσωρινή άδεια, ενώ σταδιακά η ίδρυση βρεφικών τμημάτων με την τήρηση όλων των απαιτούμενων προδιαγραφών, με  έμφαση στις σύγχρονες, λειτουργικές και ασφαλείς εγκαταστάσεις, για τη φιλοξενία και το δημιουργικό παιχνίδι των παιδιών, θα επεκταθεί και σε άλλους παιδικούς σταθμούς π.χ. Κορινού κ.α.