«Κάνε έστω τώρα τη διαφορά»: Αυτό είναι το σποτ προς τους νέους για τον κοροναϊό (video)

326

Η Πολιτική Προστασία έδωσε στη δημοσιότητα ένα νέο σποτ για τον κοροναϊό, με σαφές μήνυμα προς τους νέους, που επιστρέφουν από τις διακοπές τους…

Όπως αναμενόταν, η Πολιτική Προστασία έδωσε στη δημοσιότητα ένα νέο spot σχετικά με τον περιορισμό διάδοσης του κορoναϊού, το οποίο απευθύνεται στους νέους, που επιστρέφουν από τις διακοπές τους.

Στο βίντεο γίνονται συστάσεις να φορούν μάσκα «έστω και τώρα», κατά την επιστροφή τους στην καθημερινότητα, ιδίως, δε, αν έρχονται σε επαφή με γονείς και συγγενείς, καλώντας τους να μην αποτελέσουν την αιτία για τη νέα διασπορά του ιού.

Το βίντεο κοινοποίησε και στο προφίλ του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το μήνυμα στο spot αναφέρει: «Μπορεί να βρέθηκες αυτό το καλοκαίρι σε πάρτι και να αγνόησες τα μέτρα προστασίας, να αμφισβήτησες του κινδύνους, να ξέχασες τον κοροναϊό.

Επιστρέφοντας στο σπίτι να αγκάλιασε τη μητέρα σου, να πήρες το λεωφορείο χωρίς να φορέσεις μάσκα. Να είδες φίλους, που γύρισαν και αυτοί από διακοπές γιατί δεν ήξερες πως στο πάρτι υπήρχε κρούσμα.

Δεν ξέρεις πως μπορείς να είσαι φορέας χωρίς συμπτώματα και δεν φαντάστηκες πως θα κολλήσεις τους γονείς σου. Δεν σκέφτηκες πως οι γονείς των φίλων σου θα μπουν σε ΜΕΘ. Πως ίσως πληρώσουν το απόλυτο τίμημα.

Δεν ήθελες εσύ να βάλεις σε κίνδυνο κανέναν. Κάνε λοιπόν έστω τώρα τη διαφορά. Μην γίνεις υπεύθυνος για το επόμενο κρούσμα, για την επόμενη εισαγωγή σε νοσοκομείο.

Μετά την επιστροφή προσέχουμε διπλά, φοράμε μάσκα παντού, κρατάμε αποστάσεις, μένουμε μακριά από ευπαθείς ομάδες και σταματάμε εδώ τη διασπορά. Μοιραζόμαστε τις αναμνήσεις, όχι τον ιό».