Β.Λαγδάρης: Απαντήσεις και ουσιαστικές παρεμβάσεις

334

Στις 5/8/2020 πραγματοποιήθηκε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Εκτός από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης έγιναν σημαντικές παρεμβάσεις από τον επικεφαλή της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Ευάγγελο Λαγδάρη .

Μεταξύ άλλων ο κ. Λαγδάρης ζητώντας το λόγο διευκρίνισε θέματα τα οποία είχε θέσει ο κ. Δήμαρχος και αφορούσαν αναθέσεις σε ένα συγκεκριμένο προμηθευτή κατά τη διάρκεια της θητείας του, οι οποίες σύμφωνα με τα λεγόμενα του ανήλθαν στο ποσό των 780.000,00 € . Ο κ. Λαγδάρης ξεκαθάρισε παραθέτοντας όλα τα ακριβή στοιχεία , ότι τα ποσά που καταβλήθηκαν στον συγκεκριμένο προμηθευτή από αναθέσεις ήταν μόνο 65.000,00 € , τα 410.000,00 € δόθηκαν κατόπιν εκτέλεσης μιας διαταγής πληρωμής που εκδόθηκε σε βάρος του Δήμου από οφειλές της προηγούμενης δημοτικής αρχής ( Πολύζου ) και πληρώθηκαν από το πρόγραμμα ληξιπρόθεσμων οφειλών του υπουργείου εσωτερικών και όχι από το ταμείο του δήμου και το υπόλοιπο ποσό αφορούσε αναθέσεις μετά από διαγωνιστικές διαδικασίες . Άρα η εικόνα που παρουσιάστηκε από τον κ. Δήμαρχο ήταν τελείως λανθασμένη και προφανώς είχε τη σκοπιμότητα της .

Πολύ ουσιαστική ήταν η ερώτηση του κ. Λαγδάρη σχετικά με το αν ο Δήμος μας υπέβαλε αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα « Εκπόνηση τοπικών πολεοδομικών σχεδίων ( ΤΠΣ ) » του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας . Από την αντίδραση του κ. Δημάρχου φάνηκε ξεκάθαρα ότι ο ίδιος δεν γνώριζε την ύπαρξη της σχετικής πρόσκλησης και αρχικά αρνήθηκε να απαντήσει στον κ. Λαγδάρη . Στην συνέχεια όμως κατόπιν πίεσης που του ασκήθηκε αναγκάστηκε να απαντήσει ότι δεν έχει υποβληθεί σχετική αίτηση. Ο κ. Λαγδάρης ενημέρωσε το σώμα για το συγκεκριμένο πρόγραμμα χρηματοδότησης και τη σπουδαιότητα αυτού για ολόκληρο τον δήμο και ειδικά για τις ενότητες Μεθώνης και Πύδνας . Η πολύ σημαντική αυτή παρέμβαση τελικά προκάλεσε σύγκλιση έκτακτης συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής στις 7/8/2020 με μοναδικό θέμα την υποβολή σχετικής αίτησης στο πρόγραμμα χρηματοδότησης . Τελικά φάνηκε ξεκάθαρα, για άλλη μια φορά, ότι η μείζονα αντιπολίτευση ασχολείται με την ουσία και δεν την ενδιαφέρει ο λαϊκισμός .

Στο θέμα της λειτουργίας ή όχι της εμποροπανήγυρης Αιγινίου τον Σεπτέμβριο ήταν επίσης ξεκάθαρη η τοποθέτηση του κ. Λαγδάρη . Ξεκαθάρισε στον κ. Δήμαρχο ότι κακώς τον αποκάλεσε ψεύτη , αφού σε τρεις συγκεκριμένες συνεντεύξεις του δήλωνε ότι το πανηγύρι θα γίνει , γεγονός το οποίο αρνήθηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 14/7/2020 . Είχε μάλιστα στη διάθεση του σχετικό οπτικοακουστικό υλικό .

Τέλος σε όλα τα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης υπήρξε ομοφωνία πράγμα που αποδεικνύει ότι η παράταξη του π. Δημάρχου κ. Λαγδάρη ενδιαφέρεται για την ουσία και το καλό του Δήμου όπως έκανε βέβαια και ως Διοίκηση .