Ινδία: Σε 18 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από τη συντριβή του αεροπλάνου της Air India Express

461

Σε 18 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από το χθεσινό δυστύχημα με ινδικό επιβατικό αεροσκάφος, ενώ 16 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί σοβαρά, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος.

Ο κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους σκοτώθηκαν, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο Κ. Γκοπαλακρίσναν, επικεφαλής της επαρχίας Μαλαπούραμ στο νότιο κρατίδιο της Κεράλας. “Όλοι οι επιβάτες εισήχθησαν σε διάφορα νοσοκομεία, ενώ υποβλήθηκαν και σε τεστ για COVID-19”, δήλωσε ο Γκοπαλακρίσναν.

Επρόκειτο για το χειρότερο αεροπορικό δυστύχημα που έχει σημειωθεί στην Ινδία από το 2010, όταν άλλη πτήση της ίδιας εταιρείας, που προερχόταν και εκείνη από το Ντουμπάι, βγήκε από τον διάδρομο προσγείωσης στην πόλη Μάνγκαλορ με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 158 άνθρωποι.

Ο καταγραφέας δεδομένων πτήσεως και ο καταγραφέας συνομιλιών πληρώματος στο πιλοτήριο, ανακτήθηκαν από το σημείο του αεροπορικού δυστυχήματος του ινδικού επιβατικού αεροσκάφους της Air India Express, που βγήκε χθες εκτός διαδρόμου, στο διεθνές αεροδρόμιο της πόλης Κόζικοντ (πρώην Καλικούτ), στο νότιο τμήμα της χώρας, σύμφωνα με δήλωση υψηλόβαθμου αξιωματούχου της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Αεροπορίας της Ινδίας.

Τα δύο “μαύρα κουτιά” έχουν ανακτηθεί, δήλωσε ο ίδιος αξιωματούχος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ