Κοροναϊός: Υγειονομικές βόμβες οι γάμοι στη Βόρεια Ελλάδα, προκαλούν “έκρηξη” στα κρούσματα

263

Ως υγειονομικές βόμβες, που προκαλούν “έκρηξη” στα κρούσματα κοροναϊού στη Βόρεια Ελλάδα λειτουργούν οι γάμοι που έχουν βγει τις τελευταίες μέρες στη δημοσιότητα.

Δεκάδες τα κρούσματα που έχουν προκύψει από τα γαμήλια γλέντια σε Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Αλεξανδρούπολη και εσχάτως στη Λάρισα, αφού οι καλεσμένοι και οι νεόνυμφοι δεν προσέχουν, αψηφούν τις συστάσεις για λιτές και όχι πολυπληθείς εκδηλώσεις και άθελά τους συντελούν στη διασπορά του κοροναϊού.

Όσον αφορά τον γάμο στη Θεσσαλονίκη, στους Αμπελόκηπους, που έγινε πριν από 10 μέρες περίπου, έχουν προκύψει πάνω από 24 κρούσματα κοροναϊού, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα από δεκάδες τεστ. Να σημειωθεί ότι στο γλέντι παρευρέθηκαν περίπου 150 άτομα.

“Φοβήθηκα. Οι πρώτοι γιατροί ήταν λίγο καθησυχαστικοί. Οι δεύτεροι γιατροί που με συνάντησαν γιατί αλλάξανε βάρδια λίγο με τρομάξανε είναι η αλήθεια, γιατί είδαν και τα λευκά μου χαμηλά και μου είπαν ‘είσαι ομάδα υψηλού κινδύνου. Εκεί λίγο φοβήθηκα”, ανέφερε ο γαμπρός.

Για το γάμο είπε: “Δεν κάναμε κάτι που δεν κάνει όλος ο κόσμος. Ούτε χαιρετισμούς είχαμε στην εκκλησία, ούτε μέσα στο κέντρο περάσαμε από τα τραπέζια. Αν είχαμε τίποτα ήταν δυνατό να κάναμε το γάμο;”.

Όσον αφορά το ποιος μπορεί να ήταν η “πηγή” του ιού ο γαμπρός είπε: “Το μυαλό μου δεν πάει πουθενά. Κανένας δεν ήταν άρρωστος, δεν ένιωθε άρρωστος”.

Νέος γάμος – “βόμβα” διασποράς στις Σέρρες

Μετά την Θεσσαλονίκη και το γαμήλιο γλέντι που λειτούργησε ως εστία μετάδοσης του κοροναϊού, αναστάτωση επικρατεί και στις Σέρρες με παρόμοια περίπτωση.

Μετά από γάμο και γλέντι σε χωριό των Σερρών βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό ο αδερφός του γαμπρού και δύο ξαδέρφια τους από την Αθήνα.

Ο κόσμος ήταν πολύς, είπε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο νομίατρος Σερρών, Αναστάσιος Αναστασιάδης κάνοντας γνωστό ότι είναι σε εξέλιξη η ιχνηλάτηση. “Έχουμε ζητήσει καραντίνα για τους καλεσμένους”, σημείωσε εκτιμώντας πάντως ότι η διασπορά δεν θα είναι μεγάλη δεδομένου ότι το γλέντι έγινε σε εξωτερικό χώρο, μάλλον το κρούσμα μηδέν ήταν το ζευγάρι από την Αθήνα που ήρθε λίγο πριν τον γάμο και έφυγε αμέσως μετά οπότε δεν είχε επαφή με πάρα πολύ κόσμο.

Κορονο-γάμος και στην Αλεξανδρούπολη

Μετά τους γάμους στη Θεσσαλονίκη και στις Σέρρες, άλλος ένας γάμος στην Αλεξανδρούπολη προκαλεί ανησυχία. Ήδη 9 άτομα έχουν έως τώρα βρεθεί θετικοί στον κοροναϊό.

Στο Νοσοκομείο αναφοράς της Αλεξανδρούπολης έχει σημάνει συναγερμός. Εκτός από τους εννέα συμπολίτες μας που κόλλησαν κοροναϊό, ιχνηλατούνται συγγενείς και διοργανωτές γάμου. Όπως είναι λογικό πολλοί άνθρωποι έχουν αναστατωθεί.

Με το που έμαθαν οι νεόνυμφοι το νέο, ενημέρωσαν όλους τους εμπλεκόμενους Μέχρι τώρα άλλα οκτώ άτομα έχουν κοροναϊό και πάνω από 20 έχουν δώσει δείγμα και περιμένουν τα αποτελέσματα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μόνο οι δύο εμφάνισαν ήπια συμπτώματα. Οι υπόλοιποι συμπτωματικοί. Δεν νοσηλεύεται κανείς, όμως υπάρχουν φόβοι για ενδεχόμενη μεγάλη διασπορά.

Λάρισα: Συναγερμός κρούσμα κοροναϊού – Ήταν καλεσμένος σε γάμο

Κινητοποίηση έχει σημάνει στις τοπικές υγειονομικές αρχές μετά τα τρία νέα κρούσματα κορονοϊού, δύο άνδρες και μία γυναίκα, που εντοπίστηκαν στη Λάρισα.

Όπως αναφέρει το larissanet.gr, ο συναγερμός έγκειται στο γεγονός ότι το ένα εκ των τριών κρουσμάτων ήταν καλεσμένος σε γάμο, ο οποίος τελέστηκε στην ευρύτερη περιοχή.

Πλέον, αναμένεται η πραγματοποίηση ιχνηλατήσεων.

Μέχρι 100 άτομα σε γάμους και βαφτίσεις λόγω των κρουσμάτων κοροναϊού

Όριο στους καλεσμένους και τους παρευρισκόμενους σε γάμους, βαφτίσια και κηδείες μπήκε από τη Δεύτερα 3 Αυγούστου, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση για τον κοροναϊό.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε, από Δευτέρα 3/8 έως 15/8 θεσπίζεται όριο 100 ατόμων σε τελετές γάμων, βαφτίσεων, κηδειών με τήρηση όλων των υφιστάμενων υγειονομικών κανόνων.

Επιπλέον, παρατείνεται η απαγόρευση πανηγυριών και άλλων δημόσιων ανοικτών εκδηλώσεων έως τις 31/8. Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε επίσης ότι από Δευτέρα 3/8 έως και Κυριακή 9/8 υπάρχει απαγόρευση όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα (μπαρ, κλαμπ, κέντρα ζωντανής μουσικής, μπαρ-εστιατόρια, καφέ- μπαρ κοκ), με δυνατότητα μετατροπής χρήσης σε καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα.

Πηγή: thetoc.gr