Κορωνοϊός : Θετικοί 54 καλεσμένοι σε γαμήλιο γλέντι στη Γερμανία

283
φωτο αρχείου

«Ξινό» βγήκε το γαμήλιο γλέντι ενός ζευγαριού στην πόλη Γκέλντερν του γερμανικού κρατιδίου στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία αφού οι μισοί από τους καλεσμένους βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Όπως όπως ανακοίνωσαν οι δημοτικές αρχές της πόλης Γκέλντερν πενήντα τέσσερις καλεσμένοι βρέθηκαν θετικοί.

Στο γαμήλιο πάρτι ήταν 111 άτομα – συμπεριλαμβανομένων του γαμπρού και της νύφης.

Όταν μία γυναίκα εμφάνισε συμπτώματα της νόσου Covid-19 και βρέθηκε θετική στον ιό, τότε όλοι οι καλεσμένοι υποβλήθηκαν σε τεστ και για προληπτικούς λόγους τέθηκαν σε καραντίνα.

Από τα 98 αποτελέσματα που έχουν βγει μέχρι τώρα, τα 54 βρέθηκαν θετικά και τα 44 αρνητικά.

«Το τμήμα δημόσιας υγείας επικοινώνησε με τα άτομα που βρέθηκαν θετικά στον νέο κορωνοϊό για περισσότερες πληροφορίες», δήλωσε ο δήμαρχος της γερμανικής πόλης, Σβεν Κάιζερ.

«Η νύφη και ο γαμπρός είχαν συντάξει λίστα με όλους τους καλεσμένους, όπως απαιτείται. Έπραξαν υποδειγματικά », πρόσθεσε.

Το γλέντι έγινε σε κλειστό χώρο και οι καλεσμένοι άλλαζαν θέσεις και χόρευαν

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild», το γαμήλιο πάρτι έγινε σε κλειστό χώρο γεγονός που σημαίνει ότι ο κίνδυνος μόλυνσης είναι υψηλότερος απ’ ότι εάν γινόταν σε εξωτερικό χώρο.

«Αφού μιλήσαμε με πολλούς καλεσμένους, καταλάβαμε ότι άλλαζαν συχνά θέσεις και χόρευαν στη διάρκεια του γλεντιού».

Την Τετάρτη, δύο από τις κινητές ομάδες της περιοχής έφτασαν και πήραν δείγματα από τους καλεσμένους.

«Τα μαζικά τεστ πήγαν πολύ καλά. Όλοι ήταν ιδιαίτερα συνεργάσιμοι. Αυτή η υπόθεση δείχνει για άλλη μια φορά πόσο σημαντικό είναι να διατηρείτε τις λίστες παρακολούθησης για να γίνεται πιο εύκολα η ιχνηλάτηση των επαφών», επισημαίνει ο Kάιζερ.