Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου : ο κόσμος μας έχει ανάγκη από γενναίους

264

Η Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου ήταν η κεντρική Εισηγήτρια της Ν.Δ., παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού, στην ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων

Η Βουλευτής, η οποία επιλέχθηκε ως Κεντρική Εισηγήτρια της Νέας Δημοκρατίας, κατά την τοποθέτησή της,  επισήμανε ότι το αποκρουστικό φαινόμενο του trafficking αναπτύσσεται δυστυχώς ταχύτατα και τείνει να εξελιχθεί σε ένα από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα του σύγχρονου κόσμου.

Με κέρδη 24 δισεκατομμύρια Ευρώ το χρόνο και με περίπου 21 εκατομμύρια ανθρώπους να πέφτουν θύματα ετησίως και τις γυναίκες να αποτελούν δυστυχώς την πλειοψηφία των θυμάτων.

Η Βουλευτής τόνισε επίσης ότι η σχεδόν, “αόρατη” φύση του φαινομένου, καθώς τα περισσότερα από τα περιστατικά δεν καταγγέλλονται, καθιστά την αντιμετώπιση του ιδιαίτερα δυσχερή.

«Για το λόγο αυτό δεν αρκεί η επικαιροποίηση του νομοθετικού πλαισίου, δεν αρκεί το γράμμα του νόμου. Σαν κοινωνία θα πρέπει πρωτίστως να λειτουργήσουμε παιδαγωγικά.  Τα ανθρώπινα δικαιώματα να γίνουν αντικείμενο ουσιαστικής συζήτησης αλλά και διδασκαλίας στα σχολεία. Στα παιδιά μας.

Οφείλουμε να συμβάλουμε στο μοναδικό και υψηλότερο ιδανικό που είναι η προάσπιση της ελευθερίας.

”Το εύδαιμον το ελεύθερον, το δ`ελεύθερον το εύψυχον”.

Για το Θουκυδίδη ευτυχισμένος είναι ο ελεύθερος και ο ελεύθερος είναι γενναίος.

Και ο κόσμος μας έχει ανάγκη από γενναίους. Από άτομα αυτόβουλα, ελεύθερα και ανεξάρτητα που θα μετατρέψουν με τη γενναιότητα τους το σήμερα της ανθρωπότητας σε ένα αύριο καλύτερο, πιο φωτεινό.

Είναι ευθύνη όλων μας να στηλιτεύσουμε την εμπορία ανθρώπων και να την καταπολεμήσουμε ως ένα μοιραίο και επικίνδυνο ολίσθημα και λάθος της σύγχρονης κοινωνίας.

Αυτό οφείλουμε αν θέλουμε να λεγόμαστε Άνθρωποι…

Ακολουθεί το βίντεο με την τοποθέτηση της: