Πρόταση για το ωράριο της καθαριότητας των σχολείων μας

473

Ράνια Παπαγεωργίου: Πρόταση για το ωράριο της καθαριότητας των σχολείων μας

Μεριμνώντας για τις ανάγκες των συνδημοτών μας, καταθέσαμε την παρακάτω πρόταση στις σχολικές επιτροπές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Κατερίνης:

Προτείνουμε να συνεχιστεί και να καθιερωθεί το καθεστώς εργασίας της καθαριότητας των σχολείων που ίσχυσε λόγω covid19 ως και τον Ιούνιο, ανεξάρτητα από τις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας.

Είναι σημαντικό, όχι μόνο για την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών, αλλά και για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων να παρέχονται υπηρεσίες καθαριότητας καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

Η καθαριότητα εξάλλου εντάσσεται και στο πλαίσιο εκπαίδευσης των μαθητών , ώστε να μάθουν να την εκτιμούν ως αγαθό και να διατηρούν τον χώρο τους καθαρό και περιποιημένο. Η παρουσία λοιπόν των εργαζομένων της καθαριότητας στο χώρο του σχολείου, παράλληλα με τους μαθητές, τους ενεργοποιεί προς αυτή την κατεύθυνση κάνοντάς τους υπεύθυνους πολίτες που εκτιμούν και σέβονται κάθε άνθρωπο που εργάζεται και προσφέρει.

Παρακαλούμε τις σχολικές επιτροπές ν’ ασχοληθούν με το θέμα πριν ανοίξουν τα σχολεία, ώστε να γίνει έγκαιρος προγραμματισμός από όλα τα εμπλεκόμενα μέλη.

Στη διάθεσή σας, για να προστατεύσουμε τους δημότες

Η δημοτική μας παράταξη ενδιαφέρεται για την ουσιαστική επίλυση των προβλημάτων των δημοτών. Είμαστε εδώ για να συνεργαστούμε για το κοινό καλό, για να προλάβουμε καταστάσεις και να διορθώσουμε κακώς κείμενα.

Είμαστε εδώ για να βρούμε λύσεις και να συνεργαστούμε για να προστατέψουμε τα συμφέροντα των δημοτών.

Ράνια Παπαγεωργίου

Δημοτική Σύμβουλος Κατερίνης

Δημοτικός Συνδυασμός «Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα»