Πριόνια – Μύτικας – Αθήνα : Ποδηλατικός μαραθώνιος …για έναν κολυμβητή!

203

Ο Σπύρος Χρυσικόπουλος ξεκίνησε στις 12:50 μ.μ. από το Λιτόχωρο και κατάφερε να πραγματοποιήσει την απόσταση μέχρι την Αθήνα σε 20 ώρες και 57 λεπτά. Λίγο έξω από τη Λάρισα και με τη ζέστη να δυσκολεύει πολύ την προσπάθεια, συμπλήρωσε τα πρώτα 100 χλμ. και συνέχισε με πολύ καλό ρυθμό για τις περίφημες ανηφόρες προς τον Δομοκό. Το βράδυ βρήκε τον Σπύρο στη Λαμία και αμέσως κατευθύνθηκε προς τις Θερμοπύλες, στο ιστορικό μνημείο του Λεωνίδα, πραγματοποιώντας μια ολιγόλεπτη στάση για φόρο τιμής.
Το δυσκολότερο κομμάτι δεν είχε φτάσει ακόμη. Μετά το χωριό Ρεγγίνι, και με το ρολόι να δείχνει 2:20 π.μ., ο Σπύρος κλήθηκε να μαζέψει όλες του τις δυνάμεις και να ανέβει το βουνό Αετοφωλιά-Πουρνάρες με πολύ κρύο.

Στις 5:30 π.μ. και με αέρα αισιοδοξίας από τη νέα μέρα που χάραζε, ο Σπύρος βρισκόταν στη Θήβα. Στις 7:30 π.μ. και ενώ έφτανε στα Οινόφυτα, έμεινε από λάστιχο, το οποίο άλλαξε πολύ γρήγορα και συνέχισε την πορεία του προς Αθήνα. Στις 9:10 π.μ. ήταν ήδη στον Άγιο Στέφανο Αττικής.

Ο τερματισμός πραγματοποιήθηκε στην Αττική, με την ολοκλήρωση των 400 χλμ. στις 9:47 π.μ. έπειτα από 20 ώρες και 57 λεπτά.

Στόχος του Σπύρου μέσα από αυτό το ατομικό εγχείρημα, ήταν να αποκτήσει εμπειρία και σε άλλα αθλήματα εκτός της κολύμβησης, κάτι που θα τον βοηθήσει στα μελλοντικά του εγχειρήματα. Οι σκληρές συνθήκες που αντιμετώπισε σε όλα τα επίπεδα, είναι προπόνηση για το σώμα, αλλά κυρίως για το μυαλό του, καθώς οι υπερ-αποστάσεις με τις οποίες ασχολείται ο Σπύρος είναι επί της ουσίας εγχειρήματα που απαιτούν δυνατό μυαλό. Τέλος, μέσα από αυτήν την προσπάθεια, ο Σπύρος ήθελε να επισημάνει την συνύπαρξη ποδηλάτων – αυτοκινήτων μέσα από τον αμοιβαίο σεβασμό και την πλήρη τήρηση των κανόνων ασφαλείας και του Κ.Ο.Κ. από όλους! Σε μια χώρα με υπέροχους προορισμούς όπως η Ελλάδα, πρέπει να καταλάβουμε ότι οι οδηγοί των αυτοκινήτων δεν είναι «εχθροί» με τους οδηγούς των ποδηλάτων. Αντιθέτως, ο ένας μπορεί να βοηθήσει τον άλλο με απώτερο σκοπό την αποφυγή ατυχημάτων που δυστυχώς μπορεί να κοστίσουν ανθρώπινες ζωές.
*Το όχημα συνοδείας του αθλητή, διέθετε τους απαραίτητους σηματοδότες αλλά και τα κατάλληλα φώτα, ώστε να είναι ευδιάκριτο ότι συνοδεύει ποδηλάτη. Όχημα και ποδηλάτης, τήρησαν όλους τους κανόνες ασφαλείας καθώς και τον Κ.Ο.Κ και δεν κινήθηκαν σε αυτοκινητόδρομο.

Λίγα λόγια για τον Σπύρο…

– Ο Σπύρος Χρυσικόπουλος είναι κολυμβητής υπερ-αποστάσεων
– Είχε πολλές επιτυχίες στην κλασική κολύμβηση.
– Έχει κολυμπήσει τέσσερις φορές συνεχόμενα τον Τορωναίο κόλπο (104χλμ σε 34 ώρες)
– Είναι κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ 24 ωρών σε πισίνα με 82.550 μ.
– Είναι ο μοναδικός Έλληνας που έχει κολυμπήσει 100 χλμ. σε πισίνα σε 29 ώρες
– Έχει επιχειρήσει να κολυμπήσει την απόσταση Ρόδο – Καστελλόριζο (140 χλμ.) αλλά λόγω ακραίων καιρικών συνθηκών ολοκλήρωσε την προσπάθεια στο 100ό χλμ.
– Έχει τερματίσει σε αγώνα 150 χλμ. (τρέξιμο) στον Αρκτικό Κύκλο σε 39ώρες και 54 λεπτά.
– Έχει τερματίσει πολλές φορές τον Αυθεντικό Μαραθώνιο.
– Έχει τερματίσει πολλούς αγώνες ανοιχτής θάλασσας.
*Η AVIS στάθηκε στο πλευρό του Έλληνα αθλητή και παρείχε το όχημα συνοδείας, το οποίο καθ’ όλη τη διάρκεια του εγχειρήματος προσέφερε την απαραίτητη ασφάλεια στον Σπύρο και εξυπηρετούσε τις ανάγκες του ανεφοδιασμού του.

eleftheria.gr