Πέθανε ο μαθητής στη Φλώρινα που έφαγε δηλητηριώδη μανιτάρια

260

Τραγωδία που δεν τη χωράει ο νους στο Βαρικό Φλώρινας.

Ο 16χρονος μαθητής Γυμνασίου Πτολεμαΐδας, ο οποίος την περασμένη Παρασκευή  κατανάλωσε δηλητηριώδη μανιτάρια, υποβλήθηκε σε εγχείρηση μεταμόσχευσης ήπατος  στη Γερμανία και ενώ αρχικά η κατάστασή του ήταν σταθερή, σύμφωνα με συγγενικό του πρόσωπο, ο οργανισμός του δεν δέχτηκε το μόσχευμα και το μεσημέρι της Πέμπτης, 30 Ιουλίου, κατέληξε.

Το παιδί, να θυμίσουμε, μεταφέρθηκε από τον πατέρα του στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας το Σάββατο με έντονα σημάδια αδιαθεσίας. Από τις εξετάσεις που έγιναν, διαπιστώθηκε ότι ορισμένοι δείκτες στο αίμα του ήταν αρκετά υψηλοί και αυτό έθεσε σε συναγερμό τους γιατρούς ότι πρόκειται για δηλητηρίαση από κατανάλωση μανιταριών. Το παιδί, τότε, μεταφέρθηκε εσπευσμένα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου.

Η μητέρα του αγοριού, που είναι Γερμανίδα και το τελευταίο διάστημα ζει μόνιμα στη χώρα της, ήταν αυτή που δρομολόγησε όλες τις ενέργειες, ώστε να μεταφερθεί το παιδί σε νοσοκομείο εκεί και να υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος. Ο οργανισμός του, ωστόσο, όπως προείπαμε, δεν δέχθηκε το μόσχευμα και, δυστυχώς, ο 16χρονος κατέληξε.