Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Ομιλία στην Ολομέλεια, Φορολογικές ελαφρύνσεις και αναπτυξιακά κίνητρα στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης

232

Στη μείωση της προκαταβολής φόρου για το 2019 αλλά και στην αναστολή καταβολής του τέλους επιτηδεύματος για το ίδιο έτος για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες του κανονικού καθεστώτος, αναφέρθηκε η Βουλευτής, φοροελαφρύνσεις που θα ανακουφίσουν χιλιάδες νοικοκυριά, αγρότες και επιχειρήσεις.

«Η Κυβέρνηση στηρίζει έμπρακτα τον αγροτικό κόσμο, αφουγκράζεται τα προβλήματά του και ανταποκρίνεται άμεσα σε αυτά».

Αναφερόμενη δε στις αναπτυξιακές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου, εστίασε στα πολλαπλά οφέλη που θα έχει για την αγορά ακινήτων και τις τοπικές οικονομίες η δυνατότητα που δίνεται σε συνταξιούχους πολίτες ξένων χωρών να μεταφέρουν τη φορολογική τους κατοικία στη χώρα μας.

Μία ρύθμιση που αποτελεί μία εξαιρετική ευκαιρία για την Πιερία, που διαθέτει πληθώρα καταλυμάτων, κατάλληλες υποδομές και κυρίως ένα φυσικό περιβάλλον, με απαράμιλλο κάλος και ιδανικές καιρικές συνθήκες, που την καθιστούν ιδανικό προορισμό για τους ξένους τουρίστες της τρίτης ηλικίας και όχι μόνο.

Ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο περιεχόμενο των κυριότερων τροπολογιών, όπως η επέκταση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού στα τουριστικά λεωφορεία και στα ΚΤΕΛ, η αύξηση των κονδυλίων για τον εσωτερικό τουρισμό από τα 30 στα 100 εκατομμύρια Ευρώ και φυσικά η καταβολή των αναδρομικών εφάπαξ έως το τέλος του έτους σε όλους τους συνταξιούχους, ανεξαρτήτως του αν έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη ή όχι.

Κλείνοντας η Βουλευτής επισήμανε ότι οι πολίτες αναγνωρίζουν τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε όλα τα επίπεδα.

«Τον εμπιστεύονται, μας εμπιστεύονται και η αμφίδρομη αυτή σχέση εμπιστοσύνης και ειλικρίνειας, η συμφωνία αλήθειας, αποτελεί το μεγαλύτερο εχέγγυο για το σήμερα και το αύριο του τόπου μας. Προχωράμε μπροστά, με σχέδιο, αυτοπεποίθηση και ελπίδα»!

 

Ακολουθεί το βίντεο με την τοποθέτηση της: