Φώντας Μπαραλιάκος σε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό – Τι συζητήθηκε

383

Στον απόηχο των θετικών αποτελεσμάτων της Συνόδου Κορυφής για Ελλάδα και Ευρώπη και εν μέσω αποτελεσματικής αποτροπής μίας, ακόμη, προκλητικής ενέργειας της Τουρκίας, συναντήθηκα σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό Κυριάκος Μητσοτάκης. Τον συνεχάρην για τα επιτυχή αποτελέσματα σε όλα τα μέτωπα εκφράζοντάς του την στήριξη των πολιτών της Πιερίας.

Επικεντρωθήκαμε σε θέματα που αφορούν στην Πιερία για την οποία ο Πρωθυπουργός φροντίζει να ενημερώνεται διαρκώς. Έθιξα τα προβλήματα που ενέσκηψαν εξαιτίας της επιδημιολογικής κρίσης σε όλο το φάσμα των οικονομικών δραστηριοτήτων, με έμφαση στις συνέπειες που εκδηλώθηκαν στον τουριστικό κλάδο με την κατάρρευση των κρατήσεων και της επισκεψιμότητας.

Ανέλυσα τις αναπτυξιακές δυνατότητες του νομού μας με στοχευμένη αξιοποίηση συγκεκριμένων συγκριτικών πλεονεκτημάτων. Ειδικότερα, συμφωνήσαμε στον καταλυτικό ρόλο που θα διαδραματίσει η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για την αξιοποίηση του Ολύμπου το προσεχές διάστημα, γεγονός το οποίο θα προσδώσει σημαντική ώθηση στην αναπτυξιακή προοπτική της Πιερίας και της ευρύτερης περιοχής.

Τέλος, κατέθεσα συγκεκριμένη πρόταση στον Πρωθυπουργό για «τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο» με την υιοθέτηση ετήσιου ημερολογίου, ανά μήνα, με όλες τις δραστηριότητες και τις εμπειρίες που μπορεί να βιώσει ο ταξιδιώτης επισκεπτόμενος στην Πιερία, όποια εποχή κι αν επιλέξει.

Ο Πρωθυπουργός δεν έκρυψε την αγάπη του για το νομό μας και παρά το βεβαρυμμένο του πρόγραμμα δεσμεύτηκε ότι θα ανταποκριθεί άμεσα στην πρόσκληση να επισκεφθεί την Πιερία μας και τον Όλυμπο.

Από ανάρτηση στην επίσημη σελίδα του στο facebook