Ακρίτα σε Άδωνη- Μπογδάνο: Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον αλλά τα έχω τετρακόσια

175
Η Έλενα Ακρίτα απαντά στον Κ. Μπογδάνο και τον Α. Γεωργιάδη για τις αναρτήσεις τους σχετικά με την κατάθλιψη και την κριτική της δημοσιογράφου προς τους δύο πολιτευτές της ΝΔ

Υπό άλλη σκοπιά θα αντιμετωπίζει πλέον, κατά τα λεγόμενά του, ο Άδωνις Γεωργιάδης την κριτική που τού ασκεί η Έλενα Ακρίτα, καθώς πληροφορήθηκε ότι η γνωστή δημοσιογράφος πάσχει από κατάθλιψη! Στο ίδιο μήκος κύματος και ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο οποίος ανακοίνωσε την απόσυρση της αγωγής βάρος της κ. Ακρίτα, καθώς και τη διακοπή της δημόσιας διαμάχης τους.

Η γνωστή δημοσιογράφος πάντως απάντησε σε Γεωργιάδη και Μπογδάνο με σκωπτική διάθεση, γράφοντας για τον μεν πρώτο ότι κάνει «το άθλιο αθλιότερο επικαλούμενος το ‘ακαταλόγιστο’, απαξιώνοντας ταυτόχρονα τα άτομα που πάσχουν από κατάθλιψη», ενώ για τον δεύτερο ότι «η συνέχεια στην δικαστική μας διαμάχη δεν επηρεάζεται στο ελάχιστο από μια διεγνωσμένη νόσο που δεν υποβαθμίζει ούτε την ποιότητα ζωής ούτε τις νοητικές μου λειτουργίες».

Συγκεκριμένα, για τον υπουργό Ανάπτυξης έγραψε:Όταν κάνεις το άθλιο αθλιότερο επικαλούμενος το ‘ακαταλόγιστο’ (τύπου ‘αυτά που λέει ένας καταθλιπτικός είναι ασήμαντα και άνευ ουσίας’) απαξιώνοντας ταυτόχρονα τα άτομα που πάσχουν από κατάθλιψη!
Ειλικρινά λυπάμαι Άδωνις Γεωργιάδης – Adonis Georgiadis

Στο tweet του Μπογδάνου, η Έλενα Ακρίτα απάντησε, γράφοντας μεταξύ άλλων: «Σάς διαβεβαιώ λοιπόν πως, δόξα τω Θεώ τα έχω τετρακόσια. Συνεπώς, η συνέχεια στην δικαστική μας διαμάχη δεν επηρεάζεται στο ελάχιστο από μια διεγνωσμένη νόσο που δεν υποβαθμίζει ούτε την ποιότητα ζωής ούτε τις νοητικές μου λειτουργίες».

Ολόκληρη η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο:Κύριε Μπογδάνε Constantinos Bogdanos, ευχαριστώ για το ενδιαφέρον αλλά μην ανησυχείτε για μένα. Κατάθλιψη έχει η μισή Ελλάδα απλώς δεν το ξέρει. Εγώ και το γνωρίζω και ακολουθώ πίστα τις οδηγίες του γιατρού μου. Έκανα το ‘outing’ πριν πέντε χρόνια κι έκτοτε βοηθώ όπως και όσο μπορώ άτομα που έχουν το ίδιο πρόβλημα με μένα. Και πιστέψτε με, είναι πολλοί εκείνοι που δεν τολμούσαν να το ομολογήσουν στο περιβάλλον τους πόσω μάλλον στον εαυτό τους.

Τουλάχιστον εσείς κατανοείτε ότι η κατάθλιψη δεν έχει την παραμικρή σχέση με ακαταλόγιστο και με ‘άρρωστα μυαλά’ όπως νομίζει ο πωλητής νανογιλέκων. Εμείς οι διεγνωσμενοι καταθλιπτικοί, είμαστε ενεργοί πολίτες, δημιουργικοί, παράγουμε έργο και απολαμβάνουμε τη ζωή μας: ίσως γιατί δεν την θεωρούμε αυτονόητη και δίνουμε καθημερινά τη μάχη.
Δεν υπάρχει ‘ακαταλόγιστο’, υπάρχει μόνο ο αγώνας κατά της υποτροπής – που πολύ συχνά τον χάνουμε και ξεκινάμε πάλι από το μηδέν. Δεν χρειαζόμαστε τον οίκτο κανενός, είμαστε δυνατοί και σκληραγωγημένοι λόγω τη νόσου μας.

Σάς διαβεβαιώ λοιπόν πως, δόξα τω Θεώ τα έχω τετρακόσια. Συνεπώς, η συνέχεια στην δικαστική μας διαμάχη δεν επηρεάζεται στο ελάχιστο από μια διεγνωσμένη νόσο που δεν υποβαθμίζει ούτε την ποιότητα ζωής ούτε τις νοητικές μου λειτουργίες.