Τουρκική πρεσβεία Ουάσιγκτον: Το Oruc Reis ξεκίνησε σεισμικές έρευνες

305

Για έναρξη των σεισμικών ερευνών από το τουρκικό σκάφος Oruc Reis στην υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, κάνει λόγο η τουρκική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον με ανάρτησή της στο Twitter.

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή της η τουρκική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον, η Τουρκία ασκεί τα κυριαρχικά δικαιώματα και τη δικαιοδοσία της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο, στην υφαλοκρηπίδα της.

Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι με βάση τον χάρτη του Marine Traffic, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος βρίσκεται στα ανοιχτά της Αττάλειας.

Τουρκική πρεσβεία Ουάσιγκτον: Το Oruc Reis ξεκίνησε σεισμικές έρευνες

Πληροφορίες για σταδιακή απόσυρση των τουρκικών πλοίων

Σε κάθε περίπτωση η ανάρτηση της τουρκικής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον προκαλεί ερωτηματικά, δεδομένου ότι νωρίτερα πληροφορίες έκαναν λόγο ότι διαφαίνεται αποκλιμάκωση της έντασης με την Τουρκία, με τη σταδιακή απόσυρση των τουρκικών πλοίων.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας τις τελευταίες ώρες παρουσιάζεται τάση προς αποκλιμάκωση της έντασης που υπάρχει και όπως έγινε γνωστό έχει αρχίσει η σταδιακή απόσυρση όλων των τουρκικών πλοίων προς τους ναυστάθμους.

Ωστόσο, ο στόλος του Πολεμικού Ναυτικού παραμένει σε επιφυλακή, αφού είναι σε ισχύ ακόμα η παράνομη τουρκική Navtex και παρακολουθεί τις κινήσεις των τουρκικών πλοίων.

capital.gr