Ανεξέλεγκτη φωτιά στην Ηλεία – Απειλεί χωριά της Αρχαίας Ολυμπίας

369

Η πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Παρασκευής, στο Γραμματικό Ηλείας, μαίνεται ανεξέλεγκτη και έχει φτάσει να απειλεί χωριά της Αρχαίας Ολυμπίας.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, εκκενώνεται ο οικισμός Χελιδόνι, μετά από εντολή της Πυροσβεστικής.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, έπειτα από εισήγηση του επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων, οι κάτοικοι της κοινότητας Χελιδόνι, του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, έχουν συγκεντρωθεί, για προληπτικούς λόγους, σε ασφαλές σημείο της κοινότητας.

Σύμφωνα με το ilialive.gr σε τρία μέτωπα εκτείνεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε από αγροτική θέση στο Λατζόι και έχει κάψει δεκάδες στρέμματα δασικής και αγροτικής έκτασης. Το ένα από τα μέτωπα κινείται προς το Πελόπιο και το άλλο κινείται προς το Χελιδόνι. Η φωτιά κινείται κατά μήκος του δικτύου της υψηλής τάσης της ΔΕΔΔΗΕ και έχουν προκύψει προβλήματα και στην ηλεκτροδότηση. Επιτόπου βρίσκονται ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος, ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος, αντιδήμαρχοι του Δήμου Πύργου, ο δασάρχης Πύργου Παναγιώτης Λάττας και άλλοι φορείς.

Όπως αναφέρει το patrisnews.gr οι φλόγες απειλούν τα χωριά Χελιδόνι, Καυκανιά και Πουρνάρι, ενώ ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας είναι έτοιμος για να πραγματοποιήσει εκκένωση τους, αν χρειαστεί.