Το θέμα της τουρκικής επιθετικότητας θέτουν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ στην σημερινή Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

250

Εν όψει της σημερινής έκτακτης Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Ταμείο Ανάκαμψης και το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2021-2027  και  λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, συνεδρίασε χθες, με πρωτοβουλία του Αντιπροέδρου της Κ.Ο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος,  η Κ.Ο της ΝΔ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής και για την επιτυχία της ελληνικής κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να εξασφαλίσει για  τη χώρα μας περισσότερα από 70 δις. ευρώ. Επισήμαναν ωστόσο, ότι αν και δεν επετεύχθη πλήρως ο στόχος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το ύψος του Δημοσιονομικού Πλαισίου, είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι εισακούστηκε το αίτημα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ώστε το Ταμείο Ανάκαμψης να περιλαμβάνει κυρίως επιδοτήσεις.

Όσον αφορά στην κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας στο Αιγαίο, οι ευρωβουλευτές υπογράμμισαν ότι ο Ερντογάν συνεχίζει επί μακρόν επιθετική πολιτική κατά της Ελλάδος και της Κύπρου,  παραβιάζοντας κατάφορα τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου  και στρεφόμενος τελικά εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Οι ευρωβουλευτές βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τα αρμόδια Υπουργεία. Αποφάσισαν στην σημερινή Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, να θέσουν το θέμα της τουρκικής επιθετικότητας μετέχοντας με φυσική παρουσία και ομιλία. Η Κ.Ο της ΝΔ στο Ευρωκοινοβούλιο θα εκπροσωπηθεί από την ευρωβουλευτή Μαρία Σπυράκη.