Γ. Νταντάμης: «Θέλουμε τον Δήμο Κατερίνης σύγχρονο και βιώσιμο αστικό κέντρο»

304

Συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Δόμησης και Τουρισμού του Δήμου Κατερίνης Γιώργο Νταντάμη, πραγματοποίησε το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών Ν. Πιερίας. Οι δύο πλευρές συζήτησαν θέματα του κλάδου θέτοντας επί τάπητος συγκεκριμένες  προτάσεις  για τη διευκόλυνση του έργου των μηχανικών. Ο κ. Νταντάμης αναφέρθηκε στη λειτουργία  της Υπηρεσίας Δόμησης, τις ενέργειες για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και ανέλυσε πρωτοβουλίες και δράσεις που στόχο έχουν την εξέλιξη του Δήμου Κατερίνης σε σύγχρονο και βιώσιμο αστικό κέντρο.

Τοπικά πολεοδομικά σχέδια – Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός – Κυκλοφοριακή Μελέτη χρήσεις γης

Ιδιαίτερη μνεία έγινε από τον κ. Νταντάμη στο νέο  χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό διαμέσου των τοπικών πολεοδομικών σχεδίων που στοχεύει στην ανάδειξη των πλεονεκτημάτων του Δήμου και την εξέλιξη της Κατερίνης σε ένα ανθρώπινο, λειτουργικό, σύγχρονο και αναπτυξιακό αστικό κέντρο.

Ακόμη, οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις για την πρόταση του Δήμου για τη χρηματοδότηση αρχιτεκτονικού διαγωνισμού από το πράσινο ταμείο που θα αφορά το δίκτυο των κεντρικών πεζοδρόμων της πόλης , την κεντρική πλατεία Ελευθερίας και την πλατεία Δημαρχείου. Επίσης, αναλύθηκε η φιλοσοφία της νέας κυκλοφοριακής μελέτης στους κεντρικούς άξονες της πόλης που εντάσσει στο σχεδιασμό και τους ποδηλατοδρόμους προκειμένου στη συνέχεια να εγκριθεί το σχέδιο βιώσιμης αστικής κινητικότητας.

Τέλος, ο Αντιδήμαρχος ενημέρωσε τους εκπροσώπους των Μηχανικών ότι ο Δήμος Κατερίνης  έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία για την τροποποίηση των χρήσεων γης σε εναρμόνιση με το γενικό πολεοδομικό σχέδιο. Η μελέτη έχει αποσταλεί στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ώστε να ακολουθηθούν τα επόμενα βήματα μέχρι την τελική δημοσίευση στο ΦΕΚ.

«Εκφράζω την βεβαιότητά μου για τα θετικά αποτελέσματα του έργου της νέας Διοίκησης του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών καθώς και την αρμονική συνεργασία που θα έχει ο Δήμος Κατερίνης και η Υπηρεσία Δόμησης μαζί τους προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. Εύχομαι καλή και εποικοδομητική θητεία και δύναμη στα νέα τους καθήκοντα», δήλωσε ο κ. Νταντάμης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μάνος Μηντζιαρίδης (Πολιτικός Μηχανικός), ο Αντιπρόεδρος Αναστάσιος Ελευθεριάδης (Π. Μηχανικός), ο Γραμματέας Αστέριος Δόγας (Μηχανολόγος Μηχανικός), η Ταμίας Άννα Παγγέλα (Ηλεκτρολόγος Μηχανικός) και τα μέλη Δανιήλ Σαμαράς (Π. Μηχανικός), Δημήτριος Πούλιος (Αρχιτέκτων Μηχανικός) και Λάζαρος Βούλγαρης (Αρχιτέκτων Μηχανικός) καθώς και ο Επιστημονικός Συνεργάτης του Δήμου Κατερίνης Βασίλης Ταβαντζής (Τοπογράφος Μηχανικός) και ο Διευθυντής της Πολεοδομίας Σταύρος Κοκολάκης.