Επεισόδιο στη Βουλή με εντάσεις, χειρονομίες και… αποβολή

390

Πρωτοφανές περιστατικό με πεζοδρομιακές εκφράσεις και πρωταγωνιστή τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μάρκου σημειώθηκε με το ξεκίνημα της συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής όπου συζητείται το πόρισμα της προανακριτικής Επιτροπής για την άσκηση δίωξης στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο αναφορικά με την Novartis.

Ο βουλευτής, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, φέρεται να είπε προς τους συναδέλφους του στο Κίνημα Αλλαγής την ώρα που ετοιμαζόταν να ανέβει στο βήμα ο Βασίλης Κεγκέρογλου “τι να πείτε εσείς στο ΚΙΝΑΛ που έχετε την κ…α σας ανοικτή …να”, κάνοντας μάλιστα και  χειρονομία .

Ο προεδρεύων Θανάσης Μπούρας ζήτησε να διακοπεί η συνεδρίαση ενώ οι βουλευτές Τζανακόπουλος,  Μεϊκόπουλος και Αβραμάκης του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούσαν να ηρεμήσουν τον κ. Μάρκου. Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ την ώρα που πήγε ο Κεγκέρογλου να μιλήσει ο Κώστας Μάρκου άρχισε να βρίζει λέγοντας “τι να πει αυτός. Τα είπε η ΝΔ”. Εκείνη τη στιγμή ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Οδ. Κωνσταντινόπουλος του θύμισε τις Επιτροπές για τους γιατρούς που είναι “ανοικτές” ως προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Μάρκου συνέχισε “τι να πείτε εσείς στο ΚΙΝΑΛ που έχετε την κ…α σας ανοικτή …να” κάνοντας και χειρονομία. Ενώ ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ φέρεται να συνέχισε λέγοντας “την περασμένη εβδομάδα ο Πολάκης μου φώναζε “άντε να γλείψεις καμία τρύπα”. Ως εδώ με τους μ…ς. Για αυτό τους φώναζα “είστε πολιτικοί αλήτες”

Σύμφωνα με άλλους αυτόπτες ο κ. Κωσταντινόπουλος φέρεται να είπε στον κ. Μάρκου (αφού ο δεύτερος σχολίασε ότι ο κ. Κεγκέρογλου θα πει τα ίδια με τον Πλεύρη εισηγητή της ΝΔ: ” Μιλάς κι εσύ που είσαι στη διαπλοκή; Έχω ράμματα για τη γούνα σου”.

Ακολούθησε πανδαιμόνιο  με άλλους βουλευτές της ΝΔ να φωνάζουν “Ντροπή σας αλήτες” (Δ. Μαρκόπουλος ΝΔ) και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να απαντούν “Είσαι νούμερο. Ηλίθιε”.

capital.gr