Κοροναϊός: Στο τέλος του μήνα οι αποφάσεις για τα πανηγύρια του Δεκαπενταύγουστου

394

«Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στο τέλος του μήνα, είναι πολύ νωρίς ακόμα» είπε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη

Ο Νίκος Χαρδαλιάς επέστρεψε στην καθημερινή ενημέρωση για την πορεία του κορανοϊού στην Ελλάδα.

Αφού παρέθεσε στοιχεία για την πορεία του κοροναϊού στην Ελλάδα και στις γειτονικές χώρες, είπε ότι η χρήση μάσκας και η υγιεινή των χεριών είναι απαραίτητη όπως και η αποφυγή των συναθροίσεων.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας έδωσε στοιχεία για τις πρώτες 19 ημέρες που άνοιξαν τα σύνορα της χώρας αναφορικά με τους ελέγχους για κοροναϊό.

Σύμφωνα με τον ίδιο, από 1 – 19 Ιουλίου έχουν εισέλθει στην Ελλάδα 918.032 άτομα.

Συγκεκριμένα από τα αεροδρόμια πέρασαν 620.652 άτομα, από τα λιμάνια 48.720 , από τα χερσαία σύνορα 248.660. Παράλληλα, ο αριθμός ελέγχων το συγκεκριμένο διάστημα ανέρχεται σε 127.900. Συγκεκριμένα στα αεροδρόμια έγιναν 98.284 έλεγχοι, στα λιμάνια 6.119 και στα χερσαία σύνορα 23.497.

Ο αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων των εισερχομένων στη χώρα ανέρχεται συνολικά σε 295 από 1- 19 Ιουλίου, 53 είναι ακόμα ενεργά, 35 μη ενεργά, οι υπόλοιποι επέστρεψαν. Πρώτη σε θετικά κρούσματα είναι η Σερβία.

Ο Ν. Χαρδαλιάς δεν απέκλεισε τα τοπικά lockdown ως εργαλείο λέγοντας όμως ότι πολύ δύσκολα θα φτάσουμε εκεί αν συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τον ίδιο τρόπο.

Τέλος, είπε ότι ειδικά για τα πανηγύρια του δεκαπενταύγουστου οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στο τέλος του μήνα και είναι πολύ νωρίς ακόμα.«Προσωπικά θεωρώ ότι και τον Αύγουστο δεν θα πρέπει να γίνουν πανηγύρια. Νομίζω ότι μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι μπορούμε αυτό το καλοκαίρι χωρίς πανηγύρια, αφού ο κίνδυνος από τον συνωστισμό είναι σημαντικά υψηλότερος», κατέληξε.