Μάτι – Δύο χρόνια μετά: Δεν θα θαφτεί τίποτα, όλα στο φως για το παρακράτος του ΣΥΡΙΖΑ

335

Δύο χρόνια μετά από την ασύλληπτη τραγωδία με την πυρκαγιά στο Μάτι, η οποία κόστισε τη ζωή σε 102 συμπολίτες μας,  έρχονται στη δημοσιότητα από την «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» της Κυριακής, ανεκδιήγητα και ατράνταχτα ντοκουμέντα της απόπειρας συγκάλυψης των εγκληματικών πράξεων και παραλείψεων των υπευθύνων.

Δύο χρόνια μετά οι συγγενείς των θυμάτων περιμένουν να αποδοθεί Δικαιοσύνη.

«Θαψ’ τα μη μπλέξεις, σου μεταφέρω άνωθεν πολιτικές εντολές, μη δείξεις ονόματα, θα τα βάλεις με την περιφερειάρχη. Θα σε σκίσουμε, θες καμία δυσμενή;», φέρεται σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, να είπε ο τότε αρχηγός της Πυροσβεστικής στον εμπειρογνώμονα του σώματος ισχυριζόμενος πως μεταφέρει εντολές από την τότε πολιτική ηγεσία. «Η υπουργός αυτό μου είπε. Κάλεσέ τον και πες του το. Μη γράψει για ευθύνες ανωτέρων. Σε κάλεσα, λοιπόν και στά ‘πα. Για να ξυπνήσεις».

Εκείνος που ξύπνησε είναι ο ελληνικός λαός. Αυτοί ήταν, αυτοί είναι, δεν είχαμε ποτέ καμία αμφιβολία. Απλώς τώρα όλοι γνωρίζουμε. Ουδείς έχει άλλοθι για λάθος εκτίμηση, ή λαθεμένη ψήφο.

Οι ηθικές, πολιτικές και ποινικές ευθύνες για αυτό το έγκλημα συγκάλυψης, που αποκαλύπτουν τα συγκλονιστικά στοιχεία δικαστικών εγγράφων, είναι τεράστιες. Οι πρακτικές που καταγγέλλονται δεν χωρούν σε δημοκρατικά πολιτεύματα.

Για άλλη μία φορά έρχονται στο φως στοιχεία για το παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο που αυτή τη φορά η δράση τους κόστισε ανθρώπινες ζωές. Η ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος επικαλούμενη εντολές της πολιτικής ηγεσίας ενεργούσε προκειμένου να συγκαλύψει λάθη και παραλείψεις εμπλεκομένων στελεχών ΣΥΡΙΖΑ. Ο αδίστακτος παρακρατικός μηχανισμός χρησιμοποιούσε απειλές με χυδαίες εκφράσεις εναντίον του εμπειρογνώμονα, συντόνιζε απόκρυψη κρίσιμων στοιχείων και απαξίωνε εισαγγελικές Αρχές και αρμοδίους.

Αλλά εκείνο που εξοργίζει δεν είναι το θράσος και η στρεψοδικία της αντιπολίτευσης, είναι ότι έστω και τώρα δεν έχουν ζητήσει από τον ελληνικό λαό μία συγγνώμη. Αντιθέτως επιδίδονται σε απειλές και «κριτική» για τη μάχη που δίνει η ελληνική κυβέρνηση σε τριπλό μέτωπο, υγειονομικό, οικονομικό, εθνικό.

Τολμούν να σηκώνουν το δάχτυλο για την αποτελεσματικότητα των μέτρων θεωρώντας δεδομένη την ικανότητα του κράτους να αντιμετωπίσει χωρίς προηγούμενη πείρα παρόμοιας απειλής την κρίση του Covid-19.

Τολμούν να σηκώνουν το δάχτυλο λίγα εικοσιτετράωρα προτού συμπληρωθούν δύο χρόνια από την πυρκαγιά στο Μάτι. Χωρίς μία συγγνώμη.