Κατερίνη: Αντισηπτικά, μάσκες & αποστάσεις σε όλες τις εκδηλώσεις του Δημοτικού Θεάτρου

521

Στους κανονισμούς λειτουργίας του αμφιθεάτρου στο Δημοτικό πάρκο από τις 13 Ιουλίου, ημέρα επανεκκίνησης λειτουργίας του Δημοτικού Θεάτρου, ο Οργανισμός Πολιτισμού του Δήμου Κατερίνης, ενσωμάτωσε τα υγειονομικά μέτρα που θέσπισε η Ελληνική Κυβέρνηση για την πραγματοποίηση ζωντανών θεαμάτων σε ανοιχτά θέατρα.

Παράλληλα, ο  Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος είναι σε συνεχή επικοινωνία με την ΓΓ Πολιτικής Προστασίας και δίδονται οδηγίες για την ασφαλή διοργάνωση των εκδηλώσεων.

Έμφαση δίνεται στη λήψη μέτρων προστασίας τόσο για τους θεατές, όσο και για τους εργαζομένους.

Συνοπτικά προβλέπονται τα εξής:

Με το 75% της πληρότητάς του, θα λειτουργήσει ο χώρος, προκειμένου να τηρούνται οι αποστάσεις ασφάλειας μεταξύ των θεατών.

Σύμφωνα με τις ισχύουσες οδηγίες, οι θεατές θα πρέπει να φορούν υποχρεωτικά μάσκα κατά την είσοδο και την έξοδό τους από το θέατρο.

Αντισηπτικά στην είσοδο και στην έξοδο.

Τήρηση απόστασης τουλάχιστον 1,5 μέτρου μεταξύ των θεατών στις διαδρομές από και προς το χώρο του θεάτρου, στους χώρους υγιεινής (τουαλέτες) κ.λ.π.

Αποφυγή συγχρωτισμού στους κοινόχρηστους χώρους του θεάτρου, στους οποίους δεν θα επιτρέπεται η παραμονή των θεατών, αλλά μόνο η διέλευσή τους, μέχρι το σημείο εισόδου στο θέατρο.

Απαγόρευση παραμονής στις ροές ελέγχου εισιτηρίων περισσότερων του ενός ατόμων – με την εξαίρεση κατόχων εισιτηρίων ομάδας, για τους οποίους επιτρέπεται η παραμονή στις ροές ελέγχου έως δύο ατόμων.

Ρητή απαγόρευση της μετακίνησης τυχόν φορητών καθισμάτων (μαξιλαριών, φορητών καθισμάτων κοκ), με δεδομένο ότι όλες οι θέσεις θα είναι κατανεμημένες με βάση τις οδηγίες για την τήρηση των αποστάσεων που έχουν δοθεί από τους αρμόδιους φορείς.

Συμμόρφωση προς τις υποδείξεις των διοργανωτών και του προσωπικού εξυπηρέτησης του κοινού.

Συνιστάται επίσης η έγκαιρη προσέλευση, πριν από την έναρξη της εκδήλωσης, για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού.