Πρόεδρος Ξενοδόχων Πιερίας : Στο 25% η πληρότητα – Ο χειμώνας θα είναι δύσκολος

383

Στο το 25% είναι η πληρότητα στα ξενοδοχεία της Πιερίας ενώ πέρυσι τέτοια εποχή άγγιζε το 85%, όπως δήλωσε στο Seleo.gr η πρόεδρος των Ξενοδόχων Πιερίας, Ευαγγελία Ξυπτερά

«Μετά από την ανακοίνωση ότι η είσοδος στη χώρα από τον Προμαχώνα θα γίνεται μόνο με αρνητικό τεστ, έγιναν πολλές ακυρώσεις» ανέφερε συμπληρώνοντας ότι «αυτό δεν επηρέασε μόνο τους Βαλκάνιους αλλά και τουρίστες από άλλες χώρες (π.χ. Ουγγαρία) που ήθελαν να εισέλθουν στην Ελλάδα μέσω του συνοριακού σταθμού». Οι ακυρώσεις αποδίδονται στο ότι οι περισσότεροι δεν προλάβαιναν να αποκτήσουν εγκαίρως το αρνητικό τεστ κορωνοϊού. «Όλες οι περιοχές της Βόρειας Ελλάδας αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Είχαμε εναποθέσει τις ελπίδες μας στον οδικό τουρισμό και μηδένισε» τόνισε η κ. Ξυπτερά.

«Για εμάς, έχει σημασία όσοι επισκέπτονται τη χώρα, να έρχονται με αρνητικό τεστ, όποιο μεταφορικό μέσο κι αν χρησιμοποιήσουν» σημείωσε η κ. Ξυπτερά εξηγώντας ότι «πρέπει να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία».

Αναφορικά με τον εσωτερικό τουρισμό είπε ότι οι Έλληνες, κυρίως από τη Θεσσαλονίκη, τη Βέροια, την Κοζάνη και τη Θεσσαλία επισκέπτονται την Πιερία για λίγες ώρες ή τα Σαββατοκύριακα αλλά «η κίνηση είναι ανύπαρκτη όσον αφορά τις διανυκτερεύσεις».

Τέλος, η πρόεδρος των Ξενοδόχων Πιερίας έκανε λόγο για «μεγάλη οικονομική δυσχέρεια στις τουριστικές επιχειρήσεις», στάθηκε στην ανάγκη να στηριχθούν οι επαγγελματίες και εκτίμησε ότι «ο χειμώνας θα είναι δύσκολος».

seleo.gr