Αρχική Χωρίς κατηγορία Αυτό είναι το νέο τοπ 10 των πλουσιότερων ανθρώπων του 2020 (φωτο)

Αυτό είναι το νέο τοπ 10 των πλουσιότερων ανθρώπων του 2020 (φωτο)

332

Ο κορονοϊός και οι αλλαγές που έφερε στη ζωή μας, προκάλεσε και μεγάλες αλλαγές στο τοπ 10 των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου.

Ήδη από τους πρώτους μήνες της πανδημίας του κορονοϊού, πολλοί δισεκατομμυριούχοι παγκοσμίως είδαν τις περιουσίες τους να αυξάνονται κατά 19% ή κατά μισό τρισεκατομμύριο δολάρια…

Μεγάλοι κερδισμένοι φαίνεται να είναι, προς το παρόν, όσοι δραστηριοποιούνται στους χώρους της τεχνολογίας, της υγείας και του ηλεκτρονικού εμπορίου, καθώς είναι οι τρεις κλάδοι που ενισχύθηκαν περισσότερο, ενώ όσοι δραστηριοποιούνται κυρίως στο φυσικό εμπόριο και στον τραπεζικό κλάδο, είδαν τις περιουσίες τους να καταγράφουν σημαντικές απώλειες.

Αλλαγές στο τοπ 10 των πλουσιότερων ανθρώπων

Συγκεκριμένα, σύμφωνα, με σχετικό δημοσίευμα του Forbes, βλέπουμε πως ο κορονοϊός  προκάλεσε μεγάλες αλλαγές στο τοπ 10 των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου, με πολλά ονόματα να «εξαφανίζονται» από τη λίστα και άλλα να σημειώνουν εντυπωσιακή άνοδο.

Ζωντανό παράδειγμα ο Τζεφ Μπέζος, ο οποίος βέβαια παρέμεινε στην πρώτη θέση, όμως είδε την περιουσία του να αυξάνεται δραματικά. Όμως, η περίπτωση του Έλον Μασκ είναι ίσως η πιο εντυπωσιακή. Ο ιδρυτής και CEO της Tesla και της SpaceX, βρισκόταν στην 31η θέση των πλουσιότερων ανθρώπων το Μάρτιο του 2020, όμως πλέον έχει εκτοξευθεί στην 9η θέση, καθώς είδε την περιουσία του να ανεβαίνει στα 69,1 δισ. δολάρια, από τα 24,6 δισ. δολάρια που είχε πριν λίγους μήνες.

Δείτε τη νέα λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, τον Ιούλιο του 2020 – από το Νο. 10 έως το Νο. 1:

***Με βάση τα οικονομικά στοιχεία που ίσχυαν την 14η Ιουλίου 2020.

 

insider.gr